Lottónyertes: így fizeti ki a rekordösszeget a Szerencsejáték

Hírek vg.hu
Eddig soha nem látott főnyereményt, több mint hat és fél milliárd forintot vihet haza az ötöslottó nyertese. Csakhogy ennek szigorú szabályai vannak. Ráadásul az óra is ketyeg, a lottónyeremény ugyanis nem áll rendelkezésre örökké – írja a Világgazdaság.

Szombat este megrázta a hír az országot, hogy valaki elvitte az Ötöslottó főnyereményét és ezzel több mint 6,5 milliárd forintot nyert. Soha ennyi pénzt még nem nyertek Magyarországon ezen a játékon, így több kérdés is rögtön felmerült a történtek nyomán.

Az egyik természetesen, hogy vajon ki lehet a szerencsés, aki megütötte a főnyereményt. Ezt jó eséllyel sose tudja meg a nagyobb nyilvánosság, ha csak maga az érintett fel nem vállalja. (Erre kevés esély látszik.)

Ugyanakkor szintén izgalmas kérdés, vajon hogyan fizet ki ilyen irdatlan összeget a Szerencsejáték Zrt., vagyis egyáltalán hogyan jut hozzá a nyereményéhez az ötöslottó nyertese. Erre pedig már egészen konkrét választ lehet adni. Ugyanis annak ellenére, hogy példátlan főnyereményről van szó, a lottópénzek felvételére vonatkozó szigorú szabályok ebben az esetben is érvényesek.

Hogyan lehet felvenni az a lottónyereményt?

Először is fontos leszögezni, hogy nyeremény felvételére csak az a játékos jogosult, aki a játék beküldésekor már betöltötte a 18. életévét. Ellenkező esetben a Szerencsejáték Zrt. a nyeremény kifizetését visszautasítja. Remélhetőleg, ez az eshetőség kizárható a mostani rekordnyeremény kifizetése kapcsán. A másik fontos szabály, hogy a nyeremény igénylésére a nyertes játékhoz tartozó sorsolás napját követően 90 nap áll rendelkezésre.

Ez tehát azt jelenti, hogy legkésőbb május 23-ig jelentkeznie kell a titokzatos győztesnek. Online játék esetén a játékosnak rendelkeznie kell magyarországi tartózkodási hellyel, SMS-es játék esetén pedig a játékhoz használt aktív (üzembe helyezett) SIM kártyával. Mindenképpen könnyebbség, hogy a nyereményeket minden esetben az előírt befizetési kötelezettség összegének levonásával fizetik ki, ezért aztán a játékost további adófizetési kötelezettség nem terheli.

A teljes cikk itt érhető el.

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Ezek is érdekelhetnek

További híreink