Londonból Frankfurtba visz át százmilliárd euró befektetést a Morgan Stanley

Hírek Figyelo.hu

Arra készül a Morgan Stanley (MS) befektetési bank, hogy 100 milliárd eurónyi befektetési portfóliójának kezelését Londonból Frankfurtba telepíti át. A Bloomberg értesülése szerint ezzel a MS a Londonban menedzselt portfóliója nagy részét Frankfurtba helyezi át, várhatóan még 2021 első negyedévében. A vagyonkezelést a németországi székhelyű Morgan Stanley Europe SE veszi át.

A Morgan által nem kommentált értesülés mögötti döntés összhangban áll a vezető amerikai befektetési bankok (JPMorgan Chase, Goldman Sachs) hasonló lépéseivel, akik a brit kilépéssel párhuzamosan egyre nagyobb mértékben már az EU területéről menedzselik a befektetési műveleteiket.

A JPMorgan 200 munkatársát már korábban átirányította Frankfurtba, emellett pedig 200 milliárd euró értékű befektetett eszközállományt is áthelyezett.

Németországba idén – a Bundesbank beszámolója szerint – 400 milliárd euró befektetett eszközt transzferálnak át a nem-német bankok és befektetési szolgáltatók.

A Morgan Stanley 2018-tól fokozatosan leépít Londonban (korábban 5000-en dolgoztak nekik a brit fővárosban), számos alkalmazottja Madridban és Milánóban folytatta a munkát. Erősítette jelenlétét a német pénzügyi központban a Citigroup, az UBS és a Standard Chartered is.

(Borítókép: 2020. november 18., Hessen, Frankfurt am Main: frankfurti felhőkarcolók az esti égbolt előtt. (Arne Dedert, Europress/AFP)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink