Listázták a legjobb hazai 5 csillagos szállodákat

Hírek Sz. H.
Az idei Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán nem csak a vendéglátóipari egységeknek és a tehetséges séfeknek osztottak ki elismeréseket, hanem díjazták Az Év Luxusszállodáját is, hiszen a Dining Guide 2023-as kiadványa idén külön fejezetben foglalkozik Magyarország ötcsillagos vendégélményt biztosító hoteljeivel.

A tesztelések során 25 ötcsillagos szálloda került a kalauz látókörébe, amelyek nagy része a fővárosban működik. Ebből a mezőnyből került ki a TOP 10-es lista, melynek élén a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest végzett.

A Erzsébet híd pesti hídfőjénél, Budapest városképét meghatározó épületben működik a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest. A luxusszállodának helyet adó palota Klotild Mária főhercegné megbízásából 1899 és 1902 között épült. Az UNESCO-világörökség részét képző neobarokk műremek évekig tartó műemléki felújításon esett át. A luxusszálloda a megnyitását követően 2021-ben a rangos Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design versenyen a Legjobb Luxus Szálloda és a Legjobb Luxus Vendégszoba kategóriákban győzött. A szálloda 111, az ország legmagasabb színvonalát képviselő attraktív vendégszobával és 19 impozáns lakosztállyal várja a vendégeket. A hotel 3 vendéglátóhellyel büszkélkedhet: az egyik a világhírű étteremlánc, a Spago by Wolfgang Puck budapesti étterme Szántó István executive séf vezetésével, mely idén első alkalommal került a Dining Guide Étteremkalauz TOP10-es listájára, a második a Matild Café & Cabaret, Európa egyik történelmi kávéháza, a harmadik pedig a páratlan panorámájú The Duchess italbár.

A 2. és a 3. helyen szintén budapesti luxusszállodák végeztek. Az emblematikus szecessziós épületben található a legendás Luxury 5 Stars szállodalánc budapesti egysége, a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest, amely egyedülálló panorámával rendelkezik. A szállodává átalakított Gresham palota építészeti megoldásai, belsőépítészete világszínvonalú. A szálloda 160 szobájának és 19 tágas lakosztályának látványos kialakítása, a szobák fényűző berendezése, a márvány fürdőszobák mind jól igazodnak a történelmi épület nyújtotta környezethez. A hotel vendéglátóegységei a Kollázs Brasserie & Bar és a Múzsa bár, mely a Restaurant & Bar Design Awards-on első helyezést ért el az Európai Bár kategóriában.

A dobogó 3. fokán álló Ritz Carlton Budapest időtállóan klasszikus alapokon nyugvó, elegáns, modern enteriőrrel rendelkezik, ami nagyon szépen illeszkedik a műemléképülethez. A gazdag belső terek, a visszafogott, de elsőrangú bútorzat és belsőépítészet határozzák meg a hotel atmoszféráját. A gasztronómia a hotel három egységében élvezhető: a kortárs olasz stílusú Ottimo étteremben, a szálloda központi helyén működő Kupola Lounge reggelizőben és a déltől elérhető Kaffee Wien-ben.

A vidéki ötcsillagos vendéglátást négy egység képviseli a kalauzban:

az Accor csoport Mövenpick szállodaláncának első hazai egysége a Balaton déli partján, Szántódon található Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton,

Balatonfüreden közvetlenül a vízparton található a város első ötcsillagos luxusszállodájának számító LUA Resort,

az Észak-kelet Magyarország ikonikusnak számító szállodai létesítménye, a miskolctapolcai Avalon Resort & Spa

és a Botaniq Turai Kastély, melynek korhűen felújított épülete és a bensőséges, romantikus hangulatot árasztó kortárs stílusú enteriőrje világszínvonalú.

Top 10 ötcsillagos luxusszálloda az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauza szerint:

  1. Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest
  2. Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest.
  3. The Ritz Carlton Budapest
  4. Kempinski Hotel Corvinus Budapest
  5. Párisi Udvar Hotel Budapest – The Unbound Collection by Hyatt
  6. Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton
  7. Verno House
  8. LUA Resort
  9. Avalon Resort & Spa
  10. Botaniq Turai Kastély Small Luxury Hotel

 

Fotók forrása: Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest, Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest, Ritz Carlton Budapest

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink