Listán 2021 legkiválóbb magyar teljesítményei

Hírek Szigeti Hajnalka
Miniagyat és miniszívet fejlesztő magyar startup, a fiú, akinek ötletét piacra dobja a LEGO, és a fotózás Uberje is ott van az idei Highlights of Hungary jelöltjei között.

A Highlights of Hungary a „Hass, alkoss, gyarapíts’” felkiáltással kereste 2021 legkiválóbb magyar teljesítményeit kategóriák nélkül, hogy díjazza és bemutassa őket a nagyközönség számára. Ahogy tavaly, úgy idén is 2-2 millió forintot kapnak majd a díjazottak.

A jelöltek teljes listája ide kattintva érhető el: https://www.highlightsofhungary.hu/jeloltek-2021

Határon innen és túl gyűjtötték az idei nagykövetek a Highlights of Hungary-ra a szerintük legkiválóbb, legszerethetőbb történeteket, melyekre mindenki büszkén nézhet fel. Egyetlen mérce volt csupán: a kiválóság, mely példaként szolgálhat bárkinek.

Üzleti és tudományos sikerek a jelöltek között

Az idei listán szerepel az Appercell Biotech nevű magyar startup, akik élő szervezeteket másolva teszik gyorsabbá és hatékonyabbá a gyógyszerfejlesztést. A startup-ra már a befektetők is felfigyeltek, 2021-ben 500 millió forintot kaptak. „Nemzetközi színvonalon is kiemelkedő kutatás-fejlesztési tevékenységet végeznek, amely során miniagyakat és -szíveket hoznak létre. Olyan teljesítmény ez, amelyre méltán lehetünk büszkék.” – áll Margaret Ann Dowling méltatásában.

APPERCELL Biotech
Fotó: Highlights of Hungary

Az üzleti megoldások között szerepet kapott egy gazdasági vállalkozás, a Plante Budapest is, melyet pár éve indított két fiatal lány. „Már nem csak önálló üvegházzal rendelkeznek, hanem idén előrukkoltak egy saját kaspó termékcsaláddal is, ami hazai gyártásban készül, és már 5 különböző országban is folyik az értékesítésük. Tipikusan jó példa arra, hogy kellő elszántsággal mire lehet képes, akár egy ilyen mikrovállalkozás is.„ – méltatja őket Trellay Levente, 100sparks, a TELEP és a TELEP Galéria, valamint a BUDAPEST BÄGEL alapítója.

Plante Budapest
Fotó: Highlights of Hungary

Néha a kreativitás legjobbjainak is kell egy kis segítség, a LEGO sosem volt híján az ötletes megoldásoknak, ám Fehérvári Donát csocsóasztal tervét annyira megkedvelte a cég, hogy úgy döntöttek, világszerte forgalomba kell kerülnie. ”A LEGO-építés mára önálló versenyszám. Donát ötlete pedig egészen a gyártósorig mutat, mert ötlete nyomán a LEGO hivatalos, világszerte forgalomba kerülő készletet indít.„ – méltatja Donát munkáját Mádai Vivien televíziós műsorkészítő.

Fehérvári Donát
Fotó: Highlights of Hungary

A szabadúszó fotósok élete nem könnyű, de Volom Sári startupja, a Photon rajtuk is segít. Az általuk fejlesztett oldalon lényegében minden alkalomhoz lehet profi fotóst találni, legyen szó egy sima portréfotózástól az épületfotózáson át az esküvőkig. ”A Forbes 30 sikeres magyar 30 alatt nevű listáján is szereplő startup 2021-ben kapott egy olyan 180 milliós befektetést, amivel a külföldi terjeszkedés is megindulhatott. Jelölésem oka a női vállalkozások és női teljesítmények támogatása.„ – szerepel Trunk Tamás méltatásában.

A szavazás február elején indul, és két hétig tart, a díjátadó február 24-én lesz, online.

Az idei nagykövetek, akik a jelöltek listáját összeállították:

A Highlights of Hungary csapata: Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi- Nagy Gergely, Remete Tibor

  • Trunk Tamás
  • Bagossy Norbert
  • Gém Péter
  • Mádai Vivien
  • Trellay Levente
  • Margaret Ann Dowling
  • Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsa
  • Nagy Viktor
  • Nagy Anna

(Borítókép: Highlights of Hungary)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink