Létszámleépítés helyett átszervezést tervez a Tesco

Hírek Figyelo.hu

Csoportos létszámleépítés a tárgya annak a levélnek, amelyet a Tesco-Global Áruházak Zrt. küldött több munkavállalójának. A Világgazdaság úgy tudja, hétszáz embert érint az átalakítás, az áruházlánc az alkalmazottak többségének az átszervezés során állást ajánl fel – írja a Világgazdaság.

A Tesco lap kérdésre azt közölte: technikai átalakításról van szó, a megszűnő pozíciókat pedig be kell jelenteni az illetékes hatóságoknak, ezért tájékoztatják hét megye munkaügyi központjait és a kereskedelmi szakszervezeteket.

A minél hatékonyabb, a forgalomhoz és a vásárlói igényekhez rugalmasan alkalmazkodó működés érdekében bizonyos munkakörök összevonása mellett döntöttünk, optimalizáljuk a beosztást, az új pozíciókra váltás lehetőségét pedig a lehető legtöbb munkatársnak felajánlottuk

– reagált a lapnaknak a Tesco.

Az új munkakörök kialakításával a cél egy egységes, hosszú távon jól működtethető, rugalmas áruházi csapat kialakítása, mert a kollégák így tudják leginkább segíteni egymást a napi feladatok ellátásában, és így tudják legjobban kiszolgálni a vásárlókat.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. az alkalmazottaknak írt levélben azt közli: a munkaviszonyt megszüntető felmondásra a levél kézhezvételét követő legalább harminc nap elteltével kerülhet sor, kivéve akkor, ha időközben a munkaviszony megszüntetéséről a felek közösen megegyeznek, vagy az alkalmazott a munkáltatóval a továbbfoglalkoztatásról állapodik meg.

Több áruházban már hosszabb ideje sikeresen alkalmazzuk ezt a gyakorlatot, ez a modell szolgálja leghatékonyabban a munkatársak és a vásárlók érdekeit

– közölték a láncnál.

Hozzátették: törvényi kötelezettségük, hogy a cseden, gyeden és gyesen lévő anyukákat is értesítsék, a levél azonban nem minősül felmondásnak, csak egy tájékoztatásnak arról, hogy a pozíció, amelyben korábban dolgoztak, megszűnt, de ez nem jelenti a munkaviszonyuk megszüntetését.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink