Lenyűgöző kilátással nyit Buda első tetőbárja

Hírek Sz. H.
Még sosem láthattuk úgy Budapestet, a Dunát vagy a Margitszigetet, ahogy most – az egymilliárd forintos fejlesztésből, két nap múlva nyitó White Raven (azaz Fehér Holló) skybar & lounge-ból. A budavári Hilton tetején lévő szórakozóhely a szédítő panorámán kívül sajátos elnevezésű koktélokkal is várja a vendégeket.

A Danubius vezetősége már a ’90-es évek óta álmodozott az ötcsillagos Hilton Budapest tetején, szenzációs kilátással bíró vendéglátóipari egység megnyitásáról. A tervhez később sikerült elnyerni a szállodalánc angol tulajdonosának, a CP Holdings Ltd.-nek a támogatását. A beruházás 2019-ben el is indult, de a koronavírus-járvány miatt megtorpant.

A skybar kialakítását több korlátozó tényező is befolyásolta, például nem léphették túl az eredetileg itt lévő műszaki épület magasságát, és a világörökségi védelem alatt álló látképet sem lehetett megváltoztatni. Az egymilliárd forintos beruházást támogatás igénybe vétele nélkül valósította meg a szállodalánc.

Érdekesség, hogy miként az 1970-es években a hotelt, a tetőbárt is a KÖZTI tervezte. Az egyedi belsőépítészeti megoldások Nathalie Rottenburg spanyol hoteldizájn-specialista nevéhez fűződnek, aki 2015 óta több Danubius-házon – mint a Radisson Blu Béke, a Danubius Hotel Helia és a londoni Danubius Hotel Regents Park – dolgozott együtt a szállodalánccal.

A skybar falát díszítő, bordó, 3D-s kerámia mozaikok a Mátyás-templom Zsolnay csempéinek kistestvérei, a bár italtartóként szolgáló hátfala pedig a templom ólomüveg ablakaira utal vissza.

Egyediségre törekedtek a különleges ital- és ételkínálatban is. Hét, kifejezetten ide tervezett, különleges signature koktélt alkotott Barta Mátyás bar manager és Schök Norbert, a hazai és nemzetközi bárélet kiemelkedő szakembere. Az itallapon nem a szokványos koktélneveket olvashatjuk, hanem tulajdonságokat, a személyiségünket meghatározó szavakat: erő, kitartás, bátorság, hit, akarat, becsület és alázat. A névadó holló hét faroktollának legendájához kapcsolódó hét italt egy kéthetes workshop keretében fejlesztették ki közösen.

A koktélok mellett a skybar gasztronómiai élményének másik fontos pillére az, amit Maráczi Imre culinary director és Graur Zoltán culinary chef Kanyó András executive chef szakmai iránymutatása mellett a tányérokra varázsol. A cél az volt, hogy olyat kínáljanak bárétel kategóriában, amivel csak itt találkozhatunk – július 23-tól.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink