Lemondott Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, de a minisztérium egyelőre nem engedi

Hírek mno.hu
Megerősítette a Magyar Nemzetnek a Nemzeti Színház, hogy lemondott Vidnyánszky Attila a teátrum vezetéséről, miután múlt pénteken baleset érte előadás közben két színészt.

A Nemzeti Színházban történt pénteki baleset hatására lemondott Vidnyánszky Attila, a teátrum vezérigazgatója, írja a Magyar Nemzet.

Vidnyánszky Attila vezérigazgató a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert

– közölte a teátrum a Magyar Nemzettel. Mint ismert, pénteken a Rómeó és Júlia előadás közben balesetet szenvedett Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színház művészei. Azonnal kórházba szállították őket, az előadást félbeszakították. A Nemzeti Színház másnap közleményt adott ki, melyben beszámolt a művészek egészségi állapotáról.

Csák János a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel. „Addig is Vidnyánszky Attila maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait”

– olvasható a közleményében. A minisztérium továbbra is folyamatos kapcsolatot tart az intézménnyel, és figyelemmel követi a vizsgálati eljárást.

Mint arról a Világgazdaság is beszámolt, a baleset előadás közben, de a díszlet nézők által nem látható részén történt. A szerencsétlen esetet megelőzően Horváth Lajos Ottó tartotta kolléganőjét, Szász Júliát egy kis erkélyen. Az Üvegtigrisben Sanyit alakító, ismert színész állítólag váratlanul megszédült, emiatt mindketten átestek a korláton, majd több méter magasból a színpad deszkáira zuhantak.

A Semmelweis Egyetem hivatalos oldalán ma arról adott tájékoztatást, hogy a két színész jobban van. Mint írják, végtagsérülésekkel szállították pénteken a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót, akiket még aznap megműtöttek. A Nemzeti Színház színészei jobban vannak, állapotuk stabil, de még nem hagyhatták el a klinikát.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink