Lemondás, fenyegetőzés, belső harc a Momentumban

Hírek
Lázasan keresik és fenyegetik a kiszivárogtatót a Momentumban - értesült a Figyelő. A boszorkányüldözésre azt követően került sor, hogy lapunk kiderítette: a parlamenten kívüli párt állításaival szemben nem az Állami Számvevőszék (ÁSZ) packázik velük, hanem Fekete-Győrék ténylegesen nem tudnak elszámolni a kampányköltéseikkel. A belső harcok lemondást szültek.

Áll a bál a budapesti mikropártban. Cikkünk megjelenését követően, amelyben részletesen föltártuk, a Momentum áldozati kommunikációjával szemben a kispárt ténylegesen nem tud érdemben elszámolni az ÁSZ felé a kampányköltéseivel, és amelynek jelentős része két vállalkozáson folyt át, lemondott a Momentum Pénzügyi Ellenőrző Bizottság (PEB) elnöke.

A PEB feladata a Momentum alapszabályzata szerint a következő:

A Párt gazdálkodásának ellenőrzését a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság látja el, biztosítva a jogszabályokban, az Alapszabályban és a Párt szervei által hozott határozatokban foglalt pénzügyi rendelkezések érvényesülését. A Pénzügyi Ellenőrző Bizottság tagjai a Párt más szerveitől függetlenek, tevékenységük során nem utasíthatók.”

A Momentumból kapott értesüléseink szerint Győrffy Zoltán lemondásakor úgy érvelt: az elmúlt napok bebizonyították számára, hogy a Momentum vezetősége nem érett meg a pénzügyi átvilágításra.

A Momentumról megjelent kínos információk után szabályos boszorkányüldözés keretében keresik a kiszivárogtatót a párton belül: a Figyelő értesülései szerint mindenki megvádolt mindenkit, és a napvilágra került kényes információk miatt egyesek fizikai erőszakkal is fenyegetőznek a pártban.

Borítkép: MTI/Mónus Márton

Ezek is érdekelhetnek

További híreink