Lehet utazni Izraelbe

Hírek Lengyel Gabriella
A héten nyit Izrael is, a koronavírus-járvány kezdete óta először fogadják az egyéni turistákat. A hatóságok abban reménykednek, hogy a nyitás talpra állítja a nagy nehézségekkel küzdő turisztikai ágazatot.

A világjárvány előtt a karácsonyi szezonban nagyon népszerű célpont volt Izrael, emberek százezrei látogattak Betlehembe, az időszak mindig jelentős bevételt hozott a turisztikai vállalkozásoknak és a vendéglátásnak.Izrael már tavaly tavasszal tervezte, hogy újra megnyílik a turisták előtt, de a rendkívül fertőző delta variáns olyan mértékben növelte a fertőzéses esetek számát, hogy elhalasztották a lépést.

A lakosság gyors átoltása után Izrael már a nyáron megkezdte az emlékeztető vakcinák beadását,

amelynek során a lakosság közel fele kapott harmadik adag oltást, ez pedig visszaszorította az új eseteket.

A járvány során azért bizonyos esetekben lehetővé tették a külföldiek beutazását, elsősorban olyan embereket engedtek be, akik közeli rokonaikat akarták meglátogatni, vagy dolgozni tanulni érkeztek. Szeptemberben már megkezdődött a szervezett csoportok beutazásának engedélyezése, ennek a folyamatnak a következő lépése a mostani döntés az egyéni turisták fogadásáról.

November elsejétől a turistáknak igazolniuk kell, hogy oltottak, megkapták, az emlékeztető oltást vagy hat hónapon belül felépültek a betegségből.

A helyi hatóságok a legtöbb oltóanyagot elismerik, de az orosz Szputnyikkal beoltott utazóknak érkezéskor szerológiai vizsgálaton kell átesniük. A turistáknak negatív koronavírus-tesztet is fel kell mutatniuk, mielőtt felszállnának az iraeli járatokra, és érkezéskor egy másikat kell venniük.

Az új fertőzöttek száma meghaladja az 1800-at

(Borítókép: Getty Images)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink