Lehet, hogy hangosabban kell tévéznünk kedden

Hírek
Helikopterek húznak el Budapest felett, a légi parádé előkészületei miatt ezért kedden nagyobb lehet a zaj a város fölött.

Az augusztus 20-i légi parádé előkészületei miatt kedd délután „megnövekedett zajhatásra” lehet számítani Budapest fölött, a Duna Parlament és Lánchíd közötti szakaszán – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn.

A HM azt írta: az augusztus 20-i ünnepi programsorozat részeként jövő kedden délelőtt a Magyar Honvédség csaknem egyórás légi parádé keretében mutatja be rendszeresített és a közeljövőben rendszerbe kerülő légi járműveit a Duna felett.

Ennek előkészítésekén kedden (tartaléknap szerdán) 14 és 15 óra között három katonai helikopter méri fel a légi parádé helyszínét Budapesten a Duna Parlament és Lánchíd közötti szakaszán, ezért ebben az időszakban „megnövekedett zajhatás várható”, valamint részleges folyamzárra lehet számítani – olvasható a közleményben.

 

Borítófotó: Helikopter bemutatója a vízi és légi parádén az augusztus 20-i nemzeti ünnepen a Duna Országház előtti szakaszán 2017. augusztus 20-án. (MTI Fotó: Kovács Tamás)