Légkondi örvényben a Párbeszéd

Hírek
A Párbeszéd tagjai testületileg vonulhatnának ki Brüsszelbe, hogy kiálljanak a helyi metróvonalak légkondicionálása mellett.    

Olvasom, hogy a politizálásban nem, de a minden ellen való tiltakozásban annál erősebb Párbeszéd politikusai törülközőkbe csomagolták magukat, papucsaikban végigcsattogták a Deák téri metrómegállót, és felszólították Tarlós István főpolgármestert, hogy “biztosítson nem szauna-jellegű tömegközlekedést a fővárosban, vagy mondjon le”.

Az a párt, amelynek mikroszkóp alatt sem lehet kimutatni a támogatottságát észrevehette volna, hogy a kék metrón az 1976-os átadás óta nem volt soha légkondicionálás, de csak most esett le nekik, hogy emiatt is tüntizni kellene. Nem mondom, hogy a felújított kocsikba nem fért volna el hűtőrendszer, de eszükbe se jut például a kisföldalatti járatain demonstrálni, amelyen ha nem húzzák el az ablakokat, ugyanolyan meleg van, mint a 3-as metrón. Felhívnám a törpepárt figyelmét arra is, hogy számtalan BKV-s buszjáraton is hiányzik a légkodni, de amelyiken meg van, ott vagy nem használják, vagy az utazóközönség egyes tagjainak intelligenciaszintje túl alacsony ahhoz, hogy használata közben ne nyitogassa az ablakokat. A téli időszakban tapasztalt fűtetlen járatokról, illetve a késő tavaszi és nyár eleji jól befűtött buszokról meg ne is beszéljünk. De megértem a Párbeszédet is, nincs annyi tagjuk, hogy legalább két járaton egy időben demonstrálni tudjanak.

A témához tartozik, hogy Szajlai Csaba barátom, főszerkesztő-helyettes pont egy hete járt a brüsszeli EU-csúcson. Ő számolt be arról, hogy az Európai Unió fővárosában sincs a metrón légkondi. Pedig Brüsszel minden jóérzésű, hazai “demokrata” számára zsinórmérték kellene, hogy legyen. Ideje tehát a PM-eseknek szaunás cuccaikban felkerekedniük, és testületileg kivonulniuk Brüsszelbe, hogy követeljék az ottani polgármester lemondását és a metrójáratok hűtését is. De az is nagyon innovatív lépés lenne a részükről, ha uniós képviselőjük, Jávor Benedek bepanaszolná az ügyben Belgiumot és kötelezettségszegési eljárást zúdítana a nyakukba. Ha már szülőhazájával szemben sem voltak korábban ilyen skrupulusai, most hasznossá tehetné magát a Brüsszelben tapasztalható tarthatatlan állapotok miatt is.

Borítókép: Facebook

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink