Légicsata a Ryanair és a Lufthansa között

Hírek
Miután 130 millió utassal a Lufthansa Csoport 2017-ben új rekordot állított fel, így a németek legyőzték az ír diszkont légitársaságot. A Ryanair visszavágót igér,  

A német légitársaság rekordokat döntött tavaly mind az utasszám, mind a gépek töltöttsége terén. Tavaly decemberben 9,3 millióan utaztak a Lufthansa Csoport légitársaságaival, ami az előző év azonos időszakához képest 19,9 százalékos emelkedést jelent.  A növekedés leginkább a point-to-point (közvetlen) forgalomnak köszönhető a Lufthansa Csoport légitársaságainál. Összességében a 2017-es év során a Lufthansa Csoport légitársaságai 130 millió utast köszöntöttek a fedélzeten, amivel új rekordot állítottak fel. A kapacitáskihasználtság a 2017-ben regisztrált 1,1 millió járaton a 2016-os adatokhoz képest nem változott, marad a rekordmértékű, 80,9 százalékos szinten.

Ide tartozik, hogy a hálózati légitársaságok, a Lufthansa German Airlines, a SWISS és az Austrian Airlines decemberben 7 millió utast szállított, ami 7,4 százalékkal haladja meg az előző évi számot.

Ugyanakkor korábban, a 2016-os forgalmi adatok után a Ryanair volt Európa első számú légitársasága.  A Ryanair az idei évre 140 millió utassal számol, és a menedzsment szerint ismét visszaveheti a Lufthansától a legnagyobb európai légitársaság címét, hacsak nem akvirál néhány légitársaságot addig a Lufthansa, hogy feltornássza a számait – áll az ír diszkont légitársaság közleményében, amelyet a Reuters hírügynökség tett közzé.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink