Lázba hozta a magyarokat a Giro d'Italia

Hírek Sz. H.
Várakozáson felüli sikert hozott, és legalább negyedmillió szurkolót mozgósított a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny első három szakasza, amit péntektől vasárnapig Magyarországon rendeztek.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szerint rengetegen biztatták a mezőnyt a versenyútvonalak mentén, mindenhol szenzációs hangulat uralkodott, és ez az olasz szervezők várakozását is felülmúlta – nyilatkozta a hazai rendezők tegnapi közleményében. Felidézte, hogy az egyik csapat tagjai nem értették, miért kell Magyarországra hozni a Nagy Rajtot, de egészen elképedtek attól a végtelen szeretettől és lelkesedéstől, amit itt tapasztaltak.

Révész köszönetet mondott a szervezőknek, a budapesti és a vidéki önkormányzatoknak, a rendőrségnek, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek, az önkénteseknek, a szurkolóknak és a lakosságnak is – utóbbiaknak egyebek között példaértékű fegyelmezettségükért.

Az olasz szervezők szerint minden idők egyik legjobb Nagy Rajtja került megrendezésre. Ugyancsak a magyar szurkolókat és a szenzációs hangulatot emelte ki Mauro Vegni, a Giro d’Italia igazgatója. Leszögezte, a magyarok bizonyították, hogy helyük van a nemzetközi kerékpáros közösségben.

Borítókép: Mohai Balázs / MTI

Ezek is érdekelhetnek

További híreink