Lázár János nem lesz miniszter

Hírek
Lázár János nem kíván kormányzati tisztséget vállalni Orbán Viktor következő kormányában. Erről a hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek adott interjújában beszélt, melyben többek között kiemelte, már ősszel jelezte a miniszterelnöknek, hogy a ciklus végén befejezi munkáját a kormányban.

Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott mai interjújában arról beszélt, hogy más kormányszerkezet lesz, jelentős részben új emberekkel fut neki ez a kormány. "Inkább az agyközpontját szeretném átalakítani a kormányzásnak, amit Miniszterelnökségnek neveznek. Itt más típusú vezetést szeretnék" – mondta a miniszterelnök. Lázár János ennek megfelelően a hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek adott interjújában be is jelentette, hogy nem lesz a továbbiakban miniszter.

2014-ben Orbán négy évre kérte fel a Miniszterelnökség vezetésére. "Ezt a munkát elvégeztem, kerek egésznek tekintem" – mondta Lázár, aki elmondása szerint már ősszel jelezte a miniszterelnöknek, hogy a ciklus végén befejezi. 

A Miniszterelnökségről azt mondta, hogy büszke arra, hogy létrehozta ott "a legerősebb csapatot", "a legkiválóbb tisztviselők itt dolgoznak", példaként az uniós források hatékony lehívását említette. A kormányon kívül is van élet, Budapesten kívül is van élet – mondta Lázár, aki a jövőjéről azt mondta, hogy "a választóimmal való együttműködést szeretném erősíteni, a választókat szeretném meghallgatni". Azt tervezi tehát, hogy a választókerületébe, Hódmezővásárhelyre vonul vissza a következő négy évben, "ez a tervem és az elképzelésem".

"Nem azért, mert az országgal kapcsolatban ne lenne, tudásom, elképzelésem, ambícióim, de sokat kell még tanulnom a választóktól, hogy mi a magyar valóság" – fogalmazott Lázár, aki hozzátette, hogy még sok ideje van tanulni, hiszen 10 év múlva 53, 20 év múlva 63 éves lesz.

Lázár azt is elárulta, hogy Orbán Viktor hétfőre magához kérette egyeztetésre.

Borítófotó: Lázár János (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink