Lassan meglesz a 2 millió beoltott

Hírek figyelo.hu
Ezekben az órákban lépjük át a kétmilliós oltottságot

– közölte György István területi közigazgatásért felelős államtitkár az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

Kiemelte: ez azért lehetséges, mert több vakcinával tudunk oltani, mint más országok.

Közel 540 ezer oltást adtak be a múlt héten. Az oltás ütemét a vakcinaszállítmány üteméhez kell igazítani – jelentette ki.

A regisztrált idősek és a krónikus betegek prioritást élveznek. Közülük is napi szinten növekszik a regisztráltak száma, az idősotthonokban már egyértelműen érezhető a pozitív hatás, a járvány jelentősen visszaszorult körükben, és ők már védettséget szereztek.

A héten a fókuszban a pedagógusok oltása lesz, a második ütemet a húsvét utáni hétre tervezik. A bölcsődékben és a szakképzésben dolgozók is kapnak vakcinát. Mindenkit be fognak oltani, aki hétfő éjfélig regisztált – tájékoztatott.

Az oltópontok a húsvéti ünnepek alatt is működnek.

Magyarország oltónemzet – fogalmazott Müller Cecília országos tisztifőorvos, aki pozitívan értékelte az átoltottság haladását.

4609 új fertőzöttet regisztráltak, a kórházban kezelt betegek száma kedden 262 fővel növekedett, és 274 személy hunyt el – imertette a járványügyi statisztikát.

Felelősek vagyunk egymásért, a családért és a közösségért

– hangsúlyozta a tisztifőorvos, aki azt is elmondta, hogy a vakcinákban a biztonság a közös nevező.

A kontaktusok számát mindenképp csökkenteni kell. A fegyelmezettség rendkívül fontos – hangsúlyozta.

(Borítókép: Adamecz Imre háziorvos előkészíti az oltóanyagot, mielőtt két idős, mozgásában korlátozott nőt és az őket gondozó férfit beolt az otthonukban a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina első adagjával Nyíregyháza-Rozsrétszőlőn 2021. március 29-én. (MTI/Balázs Attila)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink