Lassan már az izraeli kormány se ússza meg, hogy leantiszemitázzák

Hírek
Lili Bayer, magyar származású amerikai újságíró ledobta az atombombát a magyar kormányra egy tweetjével: "1920. szeptember 26-án elfogadta a magyar parlament az első antiszemita jogszabályokat. 2017 szeptembere: közpénzből fizetett antiszemita kampány." Ez a trükk formabontó a politikai közbeszédben. Elkeresztelhetnénk „antiszemita kártyának”.

Gondolom a második mondatában is Magyarországról beszél. Ez biztos valami csapda. Ha magunkra vesszük, és elkezdjük magyarázni, hogy a nemzeti konzultációs kampánynak semmi köze az antiszemitizmushoz, már be is ismertük, hogy Soros alatt mi is a zsidókat értjük igazából.

No lám! Én is tudok ilyen abszurd marhaságokat irkálni. És van még bőven.

Nem értek egyet a tisztelt kolléganővel. Szerintem a magyar kormány valójában a férfiak ellen uszít. Hiszen Soros György férfi. Na jó, nem merik bevallani, de nagyon jól működik ez burkoltan is.

Én például már lassan ki se merek menni az utcára a Soros kampány miatt. Érzem a rosszalló tekinteteket, csak azért mert férfi vagyok. Kétségbeesésemben már azon gondolkodom, hogy elmenekülök a Közel-Keletre. Ott senkit se azért bántanak, mert férfi.

Meg aztán ott van az uszítás az idősekkel szemben. Ez is persze csak úgy, ahogy a jobboldaltól megszokhattuk. Burkoltan. Az azért nem véletlen, hogy nem egy régi képet tettek fel Sorosról ahol még fiatal. Ez színtiszta gyűlöletkeltés, csak azért mert a kormány már unja folyton megemelni a nyugdíjakat. Szegény nyugdíjasok is megindulhatnak lassan a kelet felé.

És most hagyjuk abba a hülyéskedést. A magyar kormánynak az az álláspontja, hogy ne egy befolyásos, de semmilyen legitimációval nem rendelkező személy tervezgesse a jövőnket. Ez a kormány erre fel is hívja a figyelmet. Aki ezt összekeveri, vagy bárhogyan képes összehasonlítani múltszázadbeli zsidóellenes intézkedésekkel, az mondjon le arról, hogy ő az embereket mint újságíró tájékoztatja.

Az is baromi meglepő, hogy több hónappal az izraeli miniszterelnök látogatása után még valaki megpróbálkozik ezzel. Mert nem Lili Bayer találta fel a spanyolviaszt. Egy-két véleményvezért már helyre kellett tenni ez ügyben. Arról nem is beszélve, hogy a zsidó állam kormánya hasonló állásponton van Soros tevékenységével kapcsolatban. Azért elég hatékony ez a kampány, ha még az izraeliekből is antiszemitát csinált.

Persze lehet, hogy nem a tájékozatlanságnak, hanem a rosszindulatnak köszönhettük ezt a csodálatos párhuzamot. Csak szólok, régóta nem jön már be ez a húzás, hogy „csak helyeselhetsz nekem, mert ha nem, antiszemita vagy”. Komoly emberek erre már legyintenek, és egy árva szavazatot se lehet vele megszerezni. Mondjuk, Amerikában lehet, hogy ez nem így van. Magyarországon viszont volt olyan párt, amelyiknek szinte csak ez volt becsípődve.

Borítókép: MTI/Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetnek

További híreink