L. Simon László Varga Istvánnak: olvasson jobboldali lapokat, és megtalálja bennük az értéket

Hírek
Tegnap a Klubrádióban megszólalt L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának alelnöke, aki szerint hibázott Varga István, amikor azt mondta, hogy a „túloldalon jobb tollforgatók vannak". Varga, aki a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (Kesma) kuratóriumi elnöke volt, a napokban mondott le.

L. Simon László szerint Varga István egyszerre két hibát követett el: szakmai hibát mert véleménye megalapozatlan volt, s a költő úgy gondolja, hogyha valaki egy kormánypárti média-holding vezetője, akkor a pozíciójának megfelelően kell nyilatkoznia.

Az Országgyűlás kulturális bizottságának alelnöke azt is elmondta, hogy Varga magától mondott le, mert belátta, hogy hibát követett el, s kifejtette: nem érti, miért hiszik azt, hogy parancsszóra történik minden. L. Simon elmondta, hogy ismeri Vargát, s ha nem akart volna lemondani, akkor nem mondott volna le a tisztségéről. 

Az egykori kulturális államtitkár azzal zárta gondolatait, hogy Vargának több jobboldali lapot kellene olvasnia, köztük a Figyelőt is.

Borítófotó: LSimon László fideszes országgyűlési képviselő (MTI Fotó: Bodnár Boglárka)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink