Kvóta nélkül az erőszak ellen

Hírek
A nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napján Emmanuel Macron, francia államfő bejelentette: a nőket érő erőszak elleni küzdelmet tekinti egyik fő feladatának. Mint az elnök fogalmazott: Franciaország nem lehet olyan ország, ahol a nők félnek.  

A szándék messzemenőkig dicséretes. Ráadásul több jól csengő politikusi ígéretnél, amennyiben Marlene Schiappa, a nők és férfiak egyenjogúságáért felelős államtitkár már dolgozik a szexuális zaklatás elleni büntetéseket szigorító törvényjavaslaton, amelyről a francia törvényhozás jövőre szavaz. Macron beszédével egy időben az Európai Parlament, plenáris ülésén felszólította az Európai Bizottságot, hogy terjesszen elő kötelező erejű jogszabályjavaslatot is magában foglaló átfogó uniós stratégiát, ami megvédi a nőket és lányokat az erőszaktól. Piros pont ide is.

Ugyanakkor árnyalja a képet, hogy Macron győztes kampányának egyik vezérmotívuma szerint a külföldiek jobb integrációja érdekében, a hátrányos helyzetű, elsősorban bevándorlók lakta külvárosokban pozitív diszkriminációt vezetne be. A bevándorlók lakta külvárosokat szokta, az avítt nemzeti gondolat béklyójával megkötözött sajtó no-go zónaként emlegetni. Mivel a felvilágosult, föderalista politikusoktól, s bértollnokaiktól tudjuk, hogy efféle zónák márpedig nincsenek, így ott nemi erőszak sem történhet. A Macron féle pozitív diszkrimináció nem kívánt hozadékaként persze kiderülhet: zajlottak a nem létezőben szexuális zaklatások. Mint a Rimini strandon, Mühlhausenben, az ausztriai Welsben, Essenben, vagy Kölnben.

Olasz statisztikák Itáliában napi 11-re teszik a bevándorlók rovására írható zaklatási ügyek számát. Ráadásul a Politico már 2016-ban megírta, hogy a migránsok között aránytalanul magas a fiatal, nem házas, kísérő nélküli férfi, akik bizonyos korosztályokban radikálisan megváltoztathatják a nemek közötti egyensúlyt az európai országokban. Nem meglepő, hogy ezek a fiatalok szoktak csapatostól letámadni nőket. Szinte kivétel nélkül 4-6 fős bandák erőszakoskodnak, döbbenetes brutalitással.

És következzék egy látszólag nem ide illő kérdés: miért fürdőznek a muszlim nők burkiniben? Válaszra a Koránban bukkanunk: Próféta! Mondd a feleségeidnek, a leányaidnak és a hívők feleségeinek, hogy borítsák az orcájukra köntösük egy részét! Így érhető el leginkább az, hogy elismertessenek és ne zaklattassanak. (Korán, 33:59)

A szerencsétlen zaklattatottak erről mit sem tudtak. Olyan mély a civilizációs szakadék, hogy egyszerűbb megkerülni, mint átugrani. E szakadék fölé óhajt ingatag függőhidat eszkábálni Macron, az EU és Soros. Ez lenne, ugyebár az integráció. A szolidaritás nevében integráljuk hát azokat, akiknek szent könyvük azt parancsolja: A férfi a nőhöz képest felsőbbrendű (Korán 2:228, 4:34), A nő a férfi „szántóföldje”, akivel a férfi akkor fekszik le, amikor akar (Korán 2:223), Egy férfi négy nőt vehet feleségül, és korlátlan számú rabszolgalánnyal létesíthet szexuális kapcsolatot (Korán 4:3).

Üdvözlöm a nőket zaklatók lehető legszigorúbb megbüntetésének szándékát. De monsieur Macron, Mr. Soros, noble Brüsszel, a pozitív diszkrimináció ugye nem azt jelenti, hogy kizárólag az őslakos gazemberekre sújt le a törvény ökle, hanem a nem létező no-go zónák, nem létező igazhitű gazembereire is. Mert a törvény előtti egyenlőség az integráció alapvető része. Nálunk, elnök úr, tényleg nincsenek no-go zónák. Mi úgy döntöttünk, nem kérünk a kvótából. Ajánlom ezt a megoldást az önök szíves figyelmébe, és akkor, majd nem kell félniük Franciaországban a nőknek. Azoknak sem, akik nem fedik el magukat tetőtől talpig.

Borítófotó: jobbról Emmanuel Macron francia elnök és felesége, Brigitte Macron, valamint Agnes Buzyn francia szociális és egészségügyi miniszter és Laurence Rossignol korábbi francia szenátor a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából tartott megemlékezésen a párizsi államfői rezidencián, az Elysée-palotában 2017. november 25-én. Az ENSZ 1999 decemberében nyilvánította nővédelmi világnappá a november 25-ét. (Ludovic Marin/MTI/EPA/AFP pool)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink