Kültéri kamera rendszer – melyiket válasszuk a felhozatalból?

Hírek Szponzorált tartalom
A kültéri kamera rendszer telepítésével biztosíthatjuk az ingatlanon kívül történő események rögzítését. Mivel ezen egységek közvetlenül ki vannak téve a környezeti hatásoknak, sőt, a mostohább időjárási viszonyoknak is, rendkívül fontos, hogy strapabíró kialakítást élvezzenek.

Széles körben elterjedt a kültéri kamera rendszer használata

Manapság már nemcsak a cégek, a közterületek, a kereskedelmi egységek élnek a kültéri kamera rendszer telepítésének lehetőségével. Az egyre sürgetőbb vevői igényekre reagálva, a gyártók válasza az adott készülékek beszerzési és telepítése díjának csökkentése volt. Ennek köszönhetően, magánszemélyeként mi is bátran megengedhetjük magunkat ezt a luxuscikkből, praktikus és közkedvelt biztonságtechnikai megoldássá avanzsált készülék telepítését az otthonunkban.

Ingrass Protection, avagy a kültéri kamera rendszerek burkolatának fontossága

Az angol kifejezés, az Ingrass Protection (röviden IP) a kültéri kamera rendszer burkolatának minőségére vonatkozik. Az IP védelemmel felruházott kültéri egységek érzékeny elektronikus alkatrészeinek nem eshet bántódása. Így sem a por, sem az esővíz, illetve az erős UV sugárzás sem tehet kárt a modern precíziós készülékekben, azok hibátlan működése garantált, hála az innovatív kialakításuknak.

Néhány szóban a kültéri kamera rendszer burkolatairól

A kültéri kamera rendszer burkolatai 3 típusban képviseltetik magukat: fémházas kompakt, dóm, box és speed dóm. A kompakt burkolattal ellátott egységek számítanak a legnépszerűbbeknek, tekintve, hogy nemcsak a nappali, de az éjszakai színes képpel történő megfigyelést is lehetővé teszik. Hasonlóan éjjel-nappali, színes a kültéri dóm burkolatos kamera is, mely szintén rendelkezik infra megvilágítással. Kialakítás tekintetében különbözik csak általánosságban a hagyományos kompakt kamerákhoz képest.

A box burkolatú kültéri kamera rendszer esetében az infra LED megvilágítás, valamint a kamera objektíve nem a berendezés alapfelszerelése. Az objektívet külön kell a kamerához beépíteni, azonban így szabadon variálhatunk a kamera látószögével. Személyes kérés esetén persze gond nélkül kivitelezhető az infra világítás is. A speed dóm kültéri kamera rendszer a nagyobb paraméterekkel operáló területek megfigyelésére alkalmas, magas minőséget képviselő berendezés, amivel akár a távoli pontokra is ráközelíthetünk. Ezt a nívót meg is kell fizetni. Speed dóm kültéri kamera rendszer nagyobb anyagi befektetést kíván a részünkről, mint a társai.

(Borítókép: elements.envato.com)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink