Külföldön is szétesőben a Jobbik

Hírek
A svájci Jobbik egyik vezére, Walter Pál Péter is otthagyta a Jobbikot és a Toroczkai vezette platformhoz csatlakozik – tudta meg a Figyelő.

Szebb Jövőt! – a jobbikosok híressé vált, mára talán új értelmet nyert köszönésével búcsúzott a párttól a Jobbik Zürichi Baráti Kör szervezője. Walter Pál Péter közösségi oldalán azt írta, hogy a „döntés magyarázata nem tartozik a nyilvánosságra”.

Később azonban mégis kifejtette véleményét, amikor Dúró Dórát kizárták a frakcióból. Walter akkor azt írta:

Gusztustalan az, hogy a pártigazgató óhajának sóhajának felel meg az egész frakció és tesznek ki minden máshogy gondolkodót a pártból, mert mindegyik félti az egy milliós kis fizetését és az új iPhone-t. Ezek lettetek… bábok… megvehető bábok. Eljött az idő hogy azt kell mondjam, örülök nem lett kormányváltás, mert nagyobbat csalódtam volna a Jobbikban ha legyőzi a Fideszt. Pedig így is volt csalódás elég.

Walter a közösségi médiában megosztott posztjaiból egyértelműen látszik, hogy a Toroczkai László és Dúró Dóra vezette platformhoz csatlakozik és a Mi Magunk mozgalmat támogatja.

De nem Walter Pál Péter az egyetlen, aki nem hajlandó tovább a tagja maradni a „lelkét vesztett” pártnak. Pénteken jelentette be, hogy kilép a Jobbikból Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője. Azt azonban még nem tudni, hogy mandátumát is visszaadja-e.

Dúró mellett a héten lépett ki a Jobbikból Szmik Lajos, a Győr-Moson-Soporon Megyei Közgyűlés tagja, közleménye szerint „a Jobbikon belül egy ideje megváltozott nézetek miatt”. Kilépett Fazekas Gabriella is, aki 2010-ben a párt terézvárosi polgármester-jelöltje volt, Szőcs Norbert, a párt Baranya megyei elnöke és Dobi Zsolt, a Jobbik Csongrád megyei sajtófőnöke is.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink