Közvetlen járat a budafoki pincevilágba

Hírek
Budafoki Pincejárat indul a főváros több pontjáról, idén először, május 13-án reggel. Célja az, hogy könnyedén megközelíthetővé tegye az egyedülálló, 120 km-es pincevilágot, közvetlen kapcsolatot teremtsen a belváros és a dél-budai kerület között. 

Budafokon már hosszú évek óta dolgoznak azon, hogy a kerület hasonló szerepet töltsön be, mint a bécsi Grinzing, hangulatos kerthelyiségeivel, minőségi gasztronómiával és helyi borokkal. Ennek kiemelkedő eseménye a tízezres látogatottságú szeptemberi borfesztivál, de a terv az, hogy a kerületet ráhelyezzék a főváros gasztroturizmus térképére a nagy sikerű borfesztiválon túl is, minden évszakban.

Az 1000 Ft-os jeggyel a nap folyamán több alkalommal is utazhatnak az érdeklődők, bejárhatják a kerület neves pincészeteit, így a járat megáll a Törley Pincészetnél, a Budafoki Tangazdaságnál, a Magdolna Borklubnál, a Lics Pincészetnél, a Seybold-Garab Pincénél, a Borvárosnál, a Garamvári Pincénél, vagy éppen a Barlanglakásoknál. Sőt a jeggyel további kedvezmények is igénybe vehetők a helyszíneken. A nyitónapon minden megállónál kulturális programokkal, zenével, borkóstolóval, kiállításokkal, pincesétával és gyerekprogramokkal várja a látogatókat. A járat ezentúl minden hónapban indul majd, a nyár folyamán már tematikus programok köré épülnek fel a budafoki szombatok. Júniusban blues-jazz, júliusban fiatal zenészek, augusztusban a magyar népzene lesz a fókuszban.

A Budafoki Pincejárat az önkormányzat és a helyi pincészetek közreműködésével valósul meg.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink