Közel másfélmillióan konzultáltak eddig a kormánnyal

Hírek
Május 20-a helyett a hónap végéig lehet visszaküldeni a nemzeti konzultációs íveket, eddig 1 millió 390 ezer ember vett részt az akcióban - erről beszélt Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője.  

A Fidesz arra kérte a kormányt, hogy hosszabbítsa meg a nemzeti konzultáció kérdőíveinek leadási határidejét május 31-ig – mondta Kósa Lajos.

A Fidesz frakcióvezetője elmondta, eddig 1 millió 390 ezer ív érkezett vissza, de több jelzést kaptak arról, hogy egyes országrészekbe későn mentek ki a konzultációs ívek. Ezek döntő többségét – 93 százalékukat – postai úton küldték vissza.

„Teljesen egyértelmű, hogy minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációjával van dolgunk” – vélekedett a frakcióvezető.

Felhívta a kormányzatot, kezdjék el feldolgozni a válaszokat, és közöljék a részeredményeket, hogy az Országgyűlés még a tavaszi ülésszakban döntéseket tudjon hozni. Erre példaként hozta fel, hogy a migráció elleni védekezés érinti a költségvetést is. Ebben közel 600 milliárdos támogatást irányoztak elő a déli határvédelmi feladatokra.

Kifejtette, többek közt a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény is az Országgyűlés előtt van, ám a törvényalkotási bizottság megállította a jogszabály vitáját, mert szeretnék tudni, hogy mi az álláspontja a magyar választóknak e téren, mielőtt a törvény végszavazására kerülne sor.

Arról is szólt, a kormány csökkenti az adókat és adókönnyítéseivel szemben állnak az EU azon törekvésével, hogy közösségi szintre emelje az adópolitikát. Példaként említette a családi adókedvezményt, hozzátette, a közösségi adópolitika nem családi, hanem egyénalapú.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink