Közel ezer új fertőzött itthon

Hírek Figyelo.hu

951 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 20 450 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma derül ki a tájékoztató oldal adataiból.

Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 702 főre emelkedett, 4644-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 15 104 fő. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 56 százaléka, a gyógyultak 40 százaléka budapesti. 558 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 35-en vannak lélegeztetőgépen.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a könnyen betartható, általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége.

Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

Szeptemberben hagyományos munkarendben, de szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődött el a tanév, csaknem hatezer köznevelési intézmény több, mint tizenháromezer feladatellátási helyén. Az Operatív Törzs jelenleg 22 óvodában és 6 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 202 osztálynál és 7 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

(Borítókép: Bánsági László ezredes, az MH Egészségügyi Központ Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet intézetvezetője (j) a Dél-Pesti Centrumkórház (DPC) udvarán felállított sátorban 2020. szeptember 21-én, ahol újból üzembe helyezik a sátorrendszert. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink