Kovács Zoltán: politikai bosszú része volt az EP-vita

Hírek
A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerint nem a jogállamiságról szólt a szerdai európai parlamenti (EP-) vita, hanem „politikai bosszú" része, amelynek egyetlen oka Magyarországnak a migráció ügyében elfoglalt eltérő álláspontja

Kovács Zoltán, akit az M1 aktuális csatornán csütörtökön a legfrissebb magyar fejleményekről tartott EP-vitáról kérdeztek, azt mondta: szó sincs jogállamiságról, csupán a „bevándorláspárti baloldal" néhány elszánt politikusa próbálta meg újra színpadra rángatni Magyarországot, hogy rajta lehessen „elverni a port" a kampányukban.
    
Az államtitkár szerint nem igaz, hogy a közigazgatási bíróságok eltérnének a Nyugat-Európában évtizedek óta működő rendszerektől, és szó sincs arról, hogy az önkéntes túlmunkaidő szabályozása eltérne az európaitól, hiszen Nyugaton több országban „jóval magasabb" a maximális keret.

    
Kovács Zoltán úgy fogalmazott: megint megpróbáltak megszégyeníteni egy olyan államot, amely kiáll a saját igazáért, a nemzeti szuverenitásért és a migráció ellenében elfoglalt álláspontjáért.
    
Megjegyezte: szerinte a magyar baloldal nagyon nehezen szabadul meg kommunista gyökereitől, és ehhez partnert talált az európai zöldeknél, liberálisoknál és szociáldemokratáknál, amit „rettenetes fejleménynek" nevezett.

    
Arra a kérdésre, hogy a kormány miért beszél egyre többet „Soros-tervről", az államtitkár úgy válaszolt: amikor az EP arról döntött, hogy háromszorosára növeli a migrációval foglalkozó emberi jogi szervezetek támogatását, akkor érdemes felidézni, hogy ez „Soros György 2015 szeptemberében meghirdetett tervének 6. pontja".

    
Arra a felvetésre, hogy az ellenzék „romboló módon" is készül az EP-kampányra, 
Kovács Zoltán kijelentette: ők sem „hátrakötött kézzel vagy leeresztett karral" mennek csatába, megvannak az eszközeik, és el fogják mondani, mit gondolnak a migráció veszélyeiről.

Borítófotó: Kovács Zoltán kormányszóvivő (MTI/Máthé Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink