Kovács Zoltán helyretette az Orbán-fóbiás amerikai újságírót

Hírek
Kovács Zoltán nem hagyta szó nélkül Anne Applebaum amerikai újságíró Washington Postban megjelent cikkét, melyben többek közt Orbán Viktorra is a neobolsevik jelzőt használta. A kormányszóvivő szerint Applebaum indokolatlan “Orbán-fóbiában” szenved.

Kovács Zoltán az About Hungary blogján reagált Applebaum merész állításaira. Az amerikai újságíró november 7-én, a bolsevik puccs századik évfordulóján megjelent cikkében arról értekezett, hogy a legújabb fenyegetést az olyan “neobolsevikok” jelentik, mint Orbán Viktor vagy Donald Trump. Hozzátette, hogy őket gyakran alternítív, vagy szélsőjobboldalinak nevezik, pedig semmi közük a jobboldalhoz.

“Semmi köze a jobboldalhoz?” – teszi fel a kérdést Kovács Zoltán, majd felsorolja az Orbán-kormány jópár intézkedését, amelyek cáfolják ezt az állítást: Orbán Viktor miniszterelnök a legalacsonyabb társasági adót vezette be az Európai Unióban, csökkentette az államháztartási hiányt, az államadósságot, és rekord alacsony munkanélküliséget ért el. A családpárti intézkedéseknek hála nő a házasságkötések száma, drámaian csökkentek az abortuszok, és növekszik a születészszám. A határkerítés nulla közelire szorította vissza az illegális határátlépéseket. “Tudnám folytatni, de Applebaum érvei annyira gyengék, hogy nem éri meg” – írja a kormányszóvivő.

Kovács Zoltán arra az ellentmondásra is felhívja a figyelmet, annak ellenére, hogy Applebaum részletesen kifejti, a bolsevikok milyen könyörtelen és véres puccsal jutottak hatalomra, az ő “neobolsevikjei” mind demokratikusan lettek megválasztva. Még Jaroslaw Kaczynski is, ami legjobban fájhat Applebaumnak – véli Kovács Zoltán, arra célozva, hogy Applebaum férje Kaczynskiék rivális pártjának külügyminisztere volt.

"Orbán eltitkolja a vélhetően korrupt orosz atomerőmű-beruházás részleteit" – idézi Kovács Zoltán az újságírót. "Ennyit tud mondani, arról az emberről, aki '89-ben bátran kiállt, és követelte a megszálló orosz csapatok kivonulását" – válaszol a kormányszóvivű Applebaum rágalmaira.

“Amikor valaki arra a következtetésre jut, hogy a Paks II beruházás biztosan korrupt, az emlékeztet azokra a radikális ideológiákra, amelyek külföldi pénzből finanszírozva, erőszakosan buktattak kormányt, hogy utána egy olyan nyomorult diktatúrát építhessenek ki, amely milliók haláláért felel.” – tette hozzá.

Kovács Zoltán szerint, ezzel Applebaum egy olyan illusztris csoportba került, melynek tagjai egy indokolatlan rögeszmétől szenvednek Orbán Viktorral kapcsolatban, amit ő “Orbán-fóbiának” nevez.

“Úgy látszik Applebaumnak fontosabb a saját  irracionális ellenszenve olyan demokratikusan megválasztott kormányokkal szemben, amelyek nem osztoznak az ő nézeteiben, mint igazságot szolgáltatni a kommunizmus áldozatainak.” – vonja le a következtetést a kormányszóvivő.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink