Kovács Zoltán: a CEU bejelentése egy Soros-féle politikai blöff

Hírek
A kormány szerint a Közép-Európai Egyetem (CEU) bejelentése, hogy az amerikai diplomák kiosztását Bécsbe költöztetik, egy „Soros-féle politikai blöff" - mondta a kormányszóvivő csütörtökön, a CEU sajtótájékoztatójára reagálva.

Kovács Zoltán úgy fogalmazott, a Közép-Európai Egyetem „ezelőtt is, ma is és véleményünk szerint a jövőben is" Magyarországon fog működni. Az a bejelentés, hogy az egyetem az amerikai diplomák kiosztását Bécsbe költözteti, ennek a politikai blöffnek a része, a kormány pedig ilyenekre nem reagál, nem dolga ezekkel foglalkozni – jelentette ki.

Kovács Zoltán a további tárgyalásokra vonatkozó kérdésekre válaszolva azt mondta, inkább azokkal a tényekkel kellene a CEU-nak foglalkoznia, amelyeket „már ezerszer közöltek velük". Az egyetem pontosan ismeri a magyar szabályozást, amelyek szerint működhetne, a tényleges megfelelés helyett azonban politikai blöff a válasz – tette hozzá.

Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora csütörtök délután jelentette be, hogy ha december elsejéig nem sikerül megoldást találni a Közép-Európai Egyetem (CEU) körül kialakult helyzetre, a felsőoktatási intézmény amerikai akkreditációjú mester és doktori programjaira jelentkező új hallgatók a 2019/20-as tanévtől a CEU bécsi kampuszán tanulnak majd.

Borítókép: MTI/Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetnek

További híreink