Kovács Árpád: teljesíthető a jövő évi büdzsé

Hírek Figyelő
Komoly munkával, takarékossággal, valamint a szerencsés külső körülmények esetén teljesíthető a jövő évi büdzsé – közölte Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács (KT) elnöke a Pécsi Pénzügyi Napokon.

Komoly munkával, takarékossággal, valamint a szerencsés külső körülmények esetén teljesíthető a jövő évi büdzsé, így a kormány a bizonytalan világgazdasági környezetben is képes lehet a korábbi években elért eredményeket – így a rezsicsökkentést, a családtámogatási rendszert – megőrizni, tovább vinni – hívta fel a figyelmet Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács (KT) elnöke a Pécsi Pénzügyi Napokon tartott előadásában.
A távirati iroda tudósítása szerint a szakember elmondta, komoly eredmény volt a korábbi hónapokban is, hogy Magyarország tudta magát tartani az emberek jólétét szolgáló alapvető vállalásaihoz az inflációs hatások, és annak ellenére, hogy a hátszelet biztosító gazdasági tendenciák megszakadtak, így például már nem áll rendelkezésre olcsó energia, s nem áramlanak az országba olyan mértékben európai források, mint korábban.

Kovács Árpád

Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke szerint komoly munkával tartható a jövő évi büdzsé. (Fotó: Penovác Károly/ Veszprém Megyei Napló)

– A negatív hatások ellenére a magyar államháztartás képes lesz a GDP-arányos államadósság csökkentésére is, ami 2026-ban 65 százalékon, a pandémia előtti szinten lehet ismét – emelte ki a Költségvetési Tanács elnöke.

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán (PTE KTK) megrendezett kétnapos esemény a fenntarthatóság és az ellenállóképesség témája köré épül. A rendezvényen gyakorló adószakértők, adótanácsadók, könyvvizsgálók, pénzügyi és számviteli szakemberek mellett a tudomány is képviselteti magát. Az esemény két napja alatt két plenáris ülésen, tizenegy szekcióülésen vehetnek részt az érdeklődők, akik a reálgazdaság újdonságaival, aktualitásaival, valamint a legújabb kutatásokkal foglalkoznak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink