Kóstolta már az új termékeket? És látta már az osztalékot?

Hírek
Aki szereti a hazai italkülönlegességeket, az most nem csak a nemrég bevezetett új ízeknek, de a magas Zwack-osztaléknak is örülhet, hiszen ennek összege bruttó 1050 forint lesz részvényenként.

A Zwack közgyűlése jóváhagyta a társaság idén március 31-ig tartó üzleti évre vonatkozó éves beszámolóját. Ez tartalmazza a 2017. március 31-re vonatkozó mérleget 10,8 milliárd forintnyi mérlegfőösszeggel és 2,4 milliárd forint adózott eredménnyel.

A cég igazgatósága felhatalmazást kapott, hogy 2017. június 29-től számított öt évig jogosult az alaptőkét egy vagy több részletben, összesen legfeljebb 200.000 darab (ideértve a jelenleg kibocsátott visszaváltható likvidációs elsőbbségi részvényeket is) kizárólag visszaváltható likvidációs elsőbbségi részvény zártkörű kibocsátása útján felemelni, legfeljebb 200 millió forinttal, ám a jegyzési elsőbbségi jog gyakorlását kizárták.

A közgyűlés jóváhagyta a társaság igazgatósága által előterjesztett javaslatot, amely alapján a társaság 2,137 milliárd forint osztalék kifizetését határozta el. Azoknak jár az osztalék, akiket a részvénykönyvben 2017. július 13-án nyilvántartanak, az osztalék kifizetés 2017. július 20-án kezdődik.

A fentiek értelmében a társaság az általa kibocsátott törzs- és visszaváltható likvidációs elsőbbségi részvények névértékére vetítve a 2016-2017-es üzleti év vonatkozásában 105%-os osztalékot fizet, azaz az 1000 Ft névértékű részvényekre a kifizetendő bruttó osztalék összege 1 050 forint.

Fontos, hogy osztalékot fizető részvényeket legkésőbb 2017. július 11-én lehet venni a Budapesti Értéktőzsdén.

Fontos technikai infó továbbá az is, hogy a részvényesek legkésőbb 2017. július 7-ig ellenőrizzék számlavezetőjüknél az adóelszámoláshoz szükséges adatokat, mert ezek hiányában az osztalék nem fizethető ki. Az osztalék fizetéséhez szükséges adatok magánszemélyek esetében: a részvényes neve, lakcíme, adóazonosító jele, neme, születéskori neve, születési helye és dátuma, állampolgársága, anyja születéskori neve. Jogi személyek esetében pedig a részvényes cégneve, székhelye, illetősége, adó- vagy regisztrációs száma is kell, ez utóbbi belföldi illetőség esetén.

Borítókép: MTI/Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetnek

További híreink