Kórusban árad a kritika a Jobbik elvtelenedése miatt

Hírek
Morvai kezdte meg a sort, azzal hogy búcsút mondott a Jobbiknak. Ezt kommentálta Novák Előd és felesége, Dúró Dóra, illetve Gaudi-Nagy Tamás és Toroczkai László is. Ki-ki a maga módján, de odabökött Vonának.

Rendesen felkavarta az álló vizet Morvai Krisztina pénteki bejelentése, miszerint nem kíván többé a Jobbik színeiben indulni. Először Novák Előd reagált Morvai kicsit sem váratlan lépésére. Novák a következő sorokat osztotta meg Facebookján az eset kapcsán: “Kitartást kívánok a Jobbikban a magunkfajtáknak (hiszen sokan vannak, néhányan még a frakcióban is, várva egy alkalmasabb pillanatot), hogy innen még vissza tudjuk majd egyszer fordítani a szekeret, lehetőleg dr. Morvai Krisztinával karöltve, akivel 2014-ben 21 százalékos választási eredményig már eljutottunk az elvek feladása nélkül”.

Annál meglepőbb Novák Előd feleségének, Dúró Dórának a reakciója, aki máig a Jobbik egyik meghatározó arca maradt. “Szegényebb lenne a politika 2019 után Morvai Krisztina nélkül. Sajnálattal értesültem szándékáról, s bízom benne, hogy valahogy mégis sikerül neki meghatározó szerepet találni akár az EP-ben, akár másutt a közéletben, nem engedhetjük el egymás kezét! Megköszönöm mindazt, amit tőle kaptam elsősorban emberileg, és persze szakmailag is. Tisztelettel és szeretettel tekintettem rá eddig is, hazánk legkarizmatikusabb politikusnőjének tartom. Őszintén remélem, hogy fogunk még együtt dolgozni közös elveinkért" – mondta a pártszóvivő. Ez a sajnálkozó hangnem annak tükrében árul el sokat Dúró mondanivalójáról, hogy Morvai nem éppen a legdiszkrétebb módon búcsúzott el a Jobbiktól. Az EP-képviselő többek között azt írta közleményében: elfogadhatatlan, hogy “értékrendünk és elveink feladásával kérjük” a választók szavazatait.

Toroczkai László, a párt elnökségi tagja Dúrónál eggyel továbbment. Szerinte “sem a néppártosodás, sem a szebb jövő nem képzelhető el” Morvai nélkül. A “szebb jövőt!” jelszó a Jobbik régi, még a "néppártosodás" a párt új irányát jelenti. Magyarán Toroczkai úgy látja, Morvai nélkül sehogy se jó a Jobbiknak.

A legújabb kiosztás az előzőeknél jóval konkrétabbra sikeredett. Nem meglepő, hiszen Gaudi-Nagy Tamás volt a címző. Gaudi Facebook bejegyzésében az iránt érdeklődik, hogy a “hazafiak” meddig tűrik még a párt balratolódását. “Nem látjátok, hogy az általatok tolt szekér ballib irányba fordult és azon már a Soros-bérencek magyarellenes csapata utazik »befogva az orrát« (Heller), akik azt tervezgetik, hogy majd miként restaurálják a »csodálatos köztársaságot«?”- teszi fel a kérdést Gaudi. Emellett Novák Előd kipöckölését a Jobbik elnökségéből bolsevik módszerrel elkövetett puccsként aposztrofálta. Gaudi egy új terminust is bevezetett a magyar politikai gondolkodás szótárába, ez pedig a “vonista”, amely – kétség nem férhet hozzá – a pártelnök vezetéknevéből ered, és vélhetően az opportunista szinonímájaként ajánlott használni.

Gaudi egyébként ezzel mintha megadta volna az alaphangot Novák Előd egy újabb szólójának. Kíváncsian várjuk, mekkora kórus fog összeállni a Jobbikból kiábrándultak egyre gyarapodó tömegéből.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink