Környezettudatos és természetközeli élmények

Hírek tények.hu
A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület számos programmal várja a látogatókat Békéscsabán, a Széchenyi Ligetben. Az egyesület a környezettudatos rendezvényeivel hívja fel a figyelmet a fenntarthatóság és a környezettudatos gondolkodásmód fontosságára.

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület a nyári hónapokban is változatos és színes programkínálattal várja a természet szerelmeseit, a kalandvágyókat és azokat, akik a Körösök vidékének páratlan szépségeit szeretnék felfedezni. A sokszínű események között mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb kikapcsolódási lehetőséget, legyen szó kézműves vásárról, táborokról, sportos tevékenységekről.

Békéscsaba zöld szívében, a Széchenyi ligetben található impozáns fehér-zöld épület, a Körösök Völgye Látogatóközpont osztálykirándulások helyszínének is kiválóan alkalmas. Árnyas udvara, hűs termei, kellemes kikapcsolódást biztosítanak a gyerekek számára, miközben interaktív környezetvédelmi szemléletformáló programokon vehetnek részt.

Az Egyesület számára ugyanúgy fontos a helyi gazdaság segítése és a környezettudatos eladók és vásárlók igényeinek kielégítése, ezért a nyári hónapokban is minden hónap második szombatján helyet biztosít a Ligeti Vásár és Ökobörzének a Látogatóközpont udvarán.

A vásár célja, hogy bemutassa és népszerűsítse a helyi kézművesek és termelők munkáit, egyben lehetőséget biztosítson a fenntartható életmódot támogató termékek és szolgáltatások megismerésére. A látogatók különleges, egyedi készítésű portékák között válogathatnak, megismerkedhetnek a helyi termelőkkel, és részesei lehetnek a közösség életének.

Fotó: Kőrösök Völgye Natúrpark / Facebook

Nyári táboraik a 6-14 éves korosztály számára 5 héten keresztül felejthetetlen élményeket ígérnek. Az egyesület által szervezett táborok változatos programokkal, kreatív foglalkozásokkal és természetközeli élményekkel várják a gyerekeket. A résztvevők sportolhatnak, felfedezhetik a Körösök vidékének természeti szépségeit, megismerhetik az egyenruhások munkáját, tanulhatnak a közösségi közlekedésről, részt vehetnek kézműves foglalkozásokon, túrákon és játékos vetélkedőkön.

Az aktív pihenés kedvelői számára a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület lehetőséget biztosít kerékpárok és kenuk bérlésére is. A Körösök völgyébe érkezők két keréken és vízen is felfedezhetik a környék legszebb tájait, eldugott zugait és természeti kincseit.

Bővebb információért látogasson el a Facebook-oldalukra

Címlapfotó: Kőrösök Völgye Natúrpark / Facebook

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink