Kormányzati akcióterv a külföldön dolgozó fiatalok támogatására

Hírek
A családpolitika, a külföldön dolgozó magyar fiatalok, a CEU és Soros György - többek között e témákról is beszélt a Figyelőnek adott interjújában Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A teljes interjú a Figyelőben.

“Komoly akcióterv készül, hogy egy Európában dolgozó fiatalnak mit kínáljon tartózkodási helyén a magyar állam. Január 1-től ők is meg fogják kapni az egyszeri anyasági támogatást, ha gyermekük születik, és anyakönyveztetik. Azt üzenjük azoknak, akik elmennek vendégmunkásnak, kutatónak máshová az Unióban, hogy számon tartjuk őket, s ha újra hazatérnek, számos lehetőség vár rájuk” – erről is beszél a csütörtökön megjelenő Figyelőben Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumát (EMMI) vezető miniszter. 

A tárca intézkedéseinek része a 2018. január 1-től életbe lépő ingyenes nyelvvizsga, és majd később az ingyenes KRESZ-vizsga is. A miniszter a családpolitikai intézkedésekről szólva elmondta, szerinte még fontos lenne az úgynevezett Ratkó-unokákat, az ’50-es évek abortusz-tilalma idején született gyermekek gyermekeit még egy plusz gyermek vállalására buzdítani.  Az ő számukra is akcióterv készül. Balog Zoltán arról is beszélt az interjúban, hogy a Fidesznek a Fidesz lehet a legnagyobb ellenfele a jövő évi választásokon.  Úgy vélekedett, a kormánypártoknak  azért kell legyőzni önmagukat, hogy jobban kormányozzanak.

Szerinte Soros György és hálózatának az a célja, hogy a migráció ügyében kimondott magyar nem-et a kormány vonja vissza. Hozzátette, a CEU esetében az a kormányzati cél, hogy semmilyen kivételezés ne illesse meg  őket.

A teljes interjú a Figyelő 2017/18. számában olvasható.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink