Kommunista vörös csillaggal szabadon lehet parádézni Budapesten

Hírek
Hiába történt feljelentés a rendőrségen önkényuralmi jelkép viselése miatt, a rendőrség lezárta a nyomozást. De minek a törvény, ha nem kell betartani?

A tízmilliók életét kioltó kommunista diktatúra jelképét, a mindenki által ismert vörös ötágú csillagot szabadon lehet viselni Budapesten. Nem következtethetünk másra, csakis erre, ugyanis hiába a rendőrségi feljelentés, a rendőrség hivatalos közlése szerint lezárta a nyomozást.

2018. április 14-én   a választási eredmények elleni kormányellenes tüntetésen sarló és kalapács önkényuralmi jelkép díszítésű pólóban jelent meg néhány tüntető.  Mindeközben vörös csillagra hasonlító emblémával ellátott zászlót vittek, illetve vörös zászlókat lengettek. Ez pedig nem csak azokban kelthet rossz érzést, akik szívük szerint ezt az időszakot kitörölnék még a történelemből is, hanem törvénybe is ütközik.

Ugyanis az önkényuralmi jelképek politikai rendezvényeken, nyilvános térben való egyetértő használata az ezen jelképek által lefedett önkényuralmi eszmeiségek képviseletét jelenti, és ez önmagában elég a köznyugalom megzavarására. Az önkényuralmi eszmékkel való azonosulást, illetve azok kifejezésének igényét támasztja alá, hogy vörös zászlók alatt vonultak, illetve hogy a sarló-kalapácsos pólón egy Lenin-fej volt látható. Mindez az Alaptörvény U) cikk (1) bekezdésébe is ütközik, mely szerint: „Az 1990-ben lezajlott első szabad választások révén a nemzet akaratából létrehozott, a jog uralmán alapuló állami berendezkedés és a megelőző kommunista diktatúra összeegyeztethetetlenek.”

Információink szerint egy állampolgár feljelentést is tett a rendőrségen, mivel a nyomozó hatóság feladata kideríteni, hogy azonos, vagy minden alkalommal más elkövetőkről van-e szó. A feljelentésre nem érkezett válasz, ezért megkerestük a rendőrséget, akik az alábbi választ adták:

„Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett esettel összefüggésben 2018. május 31-én magánszemélytől érkezett feljelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányságához. Az ügyben a hatóság feljelentés kiegészítést rendelt el. A rendőrkapitányság a feljelentést 2018. június 12-én a Be. 174. § (1) bekezdés a) pontja alapján elutasította.”

A fentiekből egyetlen dologra következtethetünk: Budapest valóban a félreértelmezett szabadság városa, és a törvény ellenére itt azt is szabad, hogy a tízmilliók életét megkeserítő, magyarok százezreinek életét tönkre tevő kommunista diktatúra jelképével szabadon lehet lófrálni a városban.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetnek

További híreink