Kocsis Máté sem úszta meg a Facebook-cenzúrát

Hírek
A tegnapi nap folyamán a Facebook letiltotta Kocsis Máté, a VIII. kerület polgármesterének egy bejegyzését. Ki nem találnák mit követett el a fideszes politikus, ami nem volt összeegyeztethető a közösségi oldal alapelveivel.

Gyorsan lelőjük a poént: kiposztolta a kerület március 15-ei ünnepségének eseményeit.

Nem tudjuk, mi nem felelt meg ebben a posztban a Facebook “közösségi alapelveinek”, de egy időre letiltották. Szerkesztőségünkbe eljutott egy kép arról, mit üzen a közösségi oldal a poszttal kapcsolatban:

“Ha te vagy az oldal más adminisztrátorai továbbra is olyan dolgokat tesztek közzé, amelyek nem felelnek meg a Facebook közösségi alapelveinek, előfordulhat, hogy végleg visszavonjuk a(z) dr. Kocsis Máté oldal közzétételét”. Ilyen felütés után, már azt vártuk, hogy a közösségi oldal némi “védelmi pénz” fejében felajánlja, hogy visszarakja a posztot, de szerencsére inkább egy “nagyvonalú” ajánlattal álltak elő. “Ha szeretnéd, átmenetileg visszavonhatod a(z) dr. Kocsis Máté oldal közzétételét, amíg ellenőrzöd az oldalad tartalmát. Amikor elkészültél, újra közzé fogod tudni tenni az oldaladat. Szeretnéd most visszavonni az oldalad közzétételét?” – ajánlotta fel a Facebook.

Nemrég Lázár János bécsi látogatásáról szóló videója került a Facebook indexére, amivel kapcsolatban Tuzson Bence sajtótájékoztatóján elmondta, azzal, hogy a Facebook sértő tartalomra hivatkozva levette a videót, akarva akaratlanul beavatkozik a választási kampányba.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink