Kocsis Máté: Európában is példátlan a magyar családtámogatás

Hírek
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Figyelőnek adott interjújában beszélt az ellenzéki képviselők minősíthetetlen viselkedéséről, példátlannak nevezte a magyar családtámogatási rendszert, valamint az európai parlamenti és az őszi helyhatósági választásokról is kifejtette véleményét.

A frakcióvezető szerint a baloldal folyamatos sikertelensége miatt ellenzéki képviselők és az ellenzéki újságírók egyaránt súlyos szereptévesztésben vannak: ellenzéki újságírók vitatkoznak a kormánypárti politikusokkal, míg az ellenzéki képviselők élő közvetítéseket tartanak.

A frakcióvezető elmondta: Európában még egyetlen ország sem fordította költségvetésének ekkora hányadát a családok megsegítésére. A családokról szóló nemzeti konzultáció során 1 300 000 ember támogatóan nyilatkozott a kormány terveiről, ezzel pedig felhatalmazást adtak azok végrehajtására.

Kocsis Máté szerint biztosan nem volt még ekkora tétje az európai parlamenti választásoknak, mióta Magyarország is az Unió tagja. Az őszi önkormányzati választások kapcsán pedig kifejtette: a Fidesz-KDNP egyetlen választást sem szokott félvállról venni, most sincs ez másként. A választók bizalmát ki kell érdemelni, ami nem könnyű feladat. A frakcióvezető hozzátette: sok helyen jól bevált polgármesterekkel vágnak neki a kampánynak. 

A Kocsis Mátéval készült teljes interjút a Figyelő február 21-én megjelent számában olvashatják.

Fotós: Fürjes Viktória

Ezek is érdekelhetnek

További híreink