Kiugróan nőtt a 4iG profitja

Hírek
Az első negyedévben 4iG Nyrt. adózott eredménye 280 millió forint lett, a tavalyi hasonló időszaki 106 millió forintos veszteséggel szemben, az EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 483 millió forintot ért el, csaknem 18 szorosa lett az egy évvel korábbi 27 millió forintnak – tette közzé a tőzsdei társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

A vállalat első negyedévi, konszolidált értékesítési árbevétele 56 százalékkal, 4,9 milliárd forintra nőtt. A piaci kapitalizáció 76,3 milliárd forintra nőtt március végére, a dolgozói létszám négyszázra bővült, az egy munkavállalóra jutó nettó árbevétel pedig 55 százalékkal javult  írták.

A cég szerint a növekedés a befektetői érdeklődést is erősítette, hiszen a vállalati részvények 3044 forintos negyedéves tőzsdei átlagára tizennégyszeresére emelkedett az egy évvel korábbinak.

A működési hatékonyság növelését követően a 4iG Nyrt. a nagyvállalati, valamint az állami szektor beszállítójaként egyre eredményesebben lép fel az informatikai piacon. A társaság 2019 első negyedévében a meglévő partnerei megtartása mellett jelentősen javította piaci pozícióit  írták.

A vezetőségi beszámolóból kiderül, hogy a menedzsment az árbevétel további jelentős növekedésére és a jövedelemtermelő képesség erősödésére számít. A piaci kilátások kedvezőek, a megrendelések várhatóan bővülnek, a 4iG ezért tovább szeretné növelni piaci részesedését  olvasható a közleményben.

 

Borítófotó: Sky vector created by freepik

Ezek is érdekelhetnek

További híreink