Kiszélesítené az orvosi béremelést a Kórházszövetség

Hírek Szajlai Csaba

A Magyar Kórházszövetség üdvözli az orvosokra vonatkozó jelentős béremelést, s ezt szeretnék minden ágazati dolgozóra kiszélesíteni

– jelentette ki a Figyelőnek adott interjújában Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke, a budapesti Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója. A szakember úgy tartja, a tervezett, jelentős mértékű béremelés elgondolkodtatja azokat, akik korábban elvándorlást terveztek.

Fotó: Fürjes Viktória

Kitért arra is, hogy

a jelenlegi járványügyi helyzet rávilágított arra, hogy vigyáznunk kell az értékeinkre, így az ágazati, az úgynevezett ágymelletti dolgozókra is.

Ficzere Andrea szerint miközben markáns béremelésre van szükség a munkahelyi környezet (infrastruktúra, eszközök) és légkör (hangnem, figyelem, megértés) ugyanilyen fontos tényezők. Arra a kérdésre, hogy a hálapénz eltüntethető-e egyáltalán, így válaszolt. A paraszolvencia „kultúrája” kihalóban van, hiszen a fiatalok már nem kívánnak ezzel a lehetőséggel élni, sem orvosi-szakdolgozói, sem pedig beteg oldalról. A Magyar Kórházszövetség vezetője kiemelte azt is, hogy minden új kórháznak és felújításnak örülnek, így lelkesen várják a szuperkórház felépültét is. Fontos a betegek biztonsága, jó közérzete, és persze ugyanennyire fontos, hogy a kórházi dolgozók modern eszközökkel, színvonalas, munkaerő-megtartó környezetben dolgozzanak. Annyi kórházra van szükség, amennyi elegendő a valóban kórházi kezelést igénylő betegek ellátására – tette hozzá végezetül.

 

Részletek a ma megjelenő Figyelőben!

(Borítókép: everything possible, PuzzlePix/Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink