Kisfaludy Program: megkezdték az elnyert támogatások utalását

Hírek Figyelo.hu
Még a nyáron megkapják a turisztikai fejlesztési támogatást a nyertes pályázók – közölte kedden a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Augusztus 31-ig minden nyertes pályázó megkapja a Kisfaludy Program keretében elnyert szobánkénti 1 millió forintos támogatást, amelyet magán és egyéb szálláshelyek felújítására és fejlesztésére lehet fordítani. A felhívásra több mint 16 ezer pályázat érkezett, amelyből csaknem 14 ezer kérelem támogatásban részesült, közel 45 milliárd forint összértékben. A pályázatban vállalt fejlesztéseket év végéig szükséges megvalósítani – olvasható az MTÜ közleményében.

A május 25-én meghirdetett pályázat a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció részeként jelent meg, amely egyszerűsített eljárás keretében biztosít pályázati forrást minden, az NTAK-ban regisztrált magán és egyéb szálláshelyüzemeltetőnek. A pályázatot június 4. és július 15. között nyújthatták be a vidéki Magyarország összes, legfeljebb 8 szobás szálláshelyének tulajdonosai.

A kormány 2017-ben indította el minden idők legnagyobb turisztikai fejlesztési programját azzal a céllal, hogy a hazai szálláshelyek megújuljanak és új szálláskapacitások jöjjenek létre, elérve azt, hogy minőségi kínálat várja mind a belföldi, mind a nemzetközi utazókat. A konstrukció keretében olyan szálláshelyek juthatnak soha nem látott mértékű fejlesztési forráshoz, amelyeknek korábban erre nem volt lehetőségük – írja az MTÜ.

(Borítókép: Horváth Péter, a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója beszél a magán- és egyéb szálláshelyek fejlesztésére kiírt támogatás sajtótájékoztatóján Esztergomban, a Kapcsolatok Házában 2020. június 5-én. Eddig több mint 8800 pályázat érkezett be a 60 milliárd forintos keretösszegű támogatásra. (MTI/Kovács Attila)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink