Itt a HírTV új vezetése, Kálmán Olgát kirúgták

Hírek
Megtartotta a HírTV új vezetése az állománygyűlést, melyen bejelentették, hogy milyen változások várhatóak a csatornánál. A bejelentésen ott volt Kálmán Olga is, aki távozik a csatornától. Teljes a csatorna új vezetésének névsora, a szakmai irányítást Liszkay Gábor kezébe adta Nyerges Zsolt. Kálmán Olga mellett több simicskista újságíró és szerkesztő is távozik a csatornától.

Délelőtt 10 óra körül megérkezett Nyerges Zsolt, a HírTV új tulajdonosa a televízió épületéhez. Vele együtt jött a helyszínre Liszkay Gábor, Szikszai Péter, Mentes Katalin és Korda Judit is. Kálmán Olga is időben megérkezett a helyszínre, az új tulajdonossal közösen lépett be az épületbe.

Meg van a HírTV új vezetése

Az állománygyűlésen elhangzott, hogy az új tulajdonos mellett Liszkay Gábor médiatanácsadó, Korda Judit általános vezérigazgató-helyettes, Répási Bálint  vezérigazgató, Szikszai Péter tartalomért felelős vezérhelyettes, Mentes Katalin pedig hírigazgató lesz a csatornánál.

Nyerges Zsolt szakmai kérdésekbe nem kíván beleszólni, csupán a tulajdonosi jogokkal eljáró feladatokat fogja ellátni. A szakmai irányítást Liszkay Gábor fogja vezetni a csatornánál. Liszkay Gábor a G-nap után a Magyar Nemzettől, a Lánchíd Rádiótól és a Hír TV-től távozott újságírókkal közösen Magyar Idők néven új napilapot indított, mely 2015. szeptember 1-jén jelent meg először.

Szikszai Péter korábban Echo Tv szakmai igazgatója volt, azt megelőzően pedig a Hír Tv-nél volt vezérigazgató-helyettes, ahonnan akkor jött el, amikor a vállalkozó nyíltan Orbán Viktor ellen fordult. Emellett ő a Magyar Idők online változatának társ-főszerkesztője.

Korda Judit, a HírTV új általános vezérigazgató-helyettese korábban a csatorna vezérigazgatója volt, majd szintén Simicska Lajos 180 fokos fordulata miatt távozott 2015-ben. Mentes Katalin a HírTV kezdőcsapatának volt a tagja, 2003-tól szerkesztőként, 2010 óta pedig főszerkesztőként dolgozott a csatornánál, majd szintén Simicska Lajos fordulata miatt távozott onnan.

Távoznak a simicskista munkatársak

Kálmán Olgát menesztették, ami nem meglepő, hiszen gyenge nézettséget produkált Kálmán Olga műsora azalatt a másfél év alatt, ameddig a tévét szolgálta. Gyakran előfordult az Origo szerint, hogy a szintén ellenzéki attitűdű hírtelevízió, az ATV hasonló időben sugárzott, hasonló jellegű beszélgetőműsorát Rónai Egonnal közel háromszor annyian nézték.

Csintalan Sándor szintén távozik a csatornától, a Szabadfogás című műsor megszűnik. Csintalan szerda délelőtt a tévé székháza előtt tudósítóknak azt mondta a jövőjéről, hogy vagy kirúgják, vagy önként távozik.

Szintén távozik Tarr Péter, aki másfél éve még azt nyilatkozta, hogy Simicskával folytatott beszélgetései alapján biztos benne, hogy 2022-ig megoldott a csatorna finanszírozása. Mint akkor mondta, "médiapiaci és politikai szempontok miatt is úgy néz ki, hogy ugyanazt kell csinálnunk 2022-ig, mint jelenleg".

A távozók között van a csatorna G-nap előtt is ott lévő műsorvezetője, Bodacz Balázs, illetve több műsor felelős szerkesztője, Zimon András is. Szintén kirúgták Nagy Zoltán hírigazgatót,  György Zsombor szerkesztőt és Lampé Ágnes műsorvezetőt is.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink