Kiosztották a BÉT Legek díjakat

Hírek figyelo.hu

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) idén is megrendezte a hazai tőkepiac legjobb teljesítményeit díjazó eseményét, az immár több mint két évtizedes múltra visszatekintő BÉT Legek 2020 díjátadó gálát. A járványhelyzetből adódóan online formátumban zajló díjátadón a BÉT többek között olyan, kiemelt presztízzsel bíró elismeréseket adott át, mint az év legnagyobb forgalmú részvénykereskedő cége, az év legnagyobb forgalmat elért részvénykibocsátója, vagy a befektetői tudatosság terjesztéséért odaítélt díj.

A BÉT Legek díjak átadásával a BÉT a hazai tőkepiac további fejlődését kívánja ösztönözni.

Az OTP Bank a tavalyi, a társaság számára három díjat eredményező BÉT Legek után ezúttal is különösen eredményesnek bizonyult:

„Az év legnagyobb forgalmat elért részvénykibocsátója”, valamint a „Kibocsátói transzparencia” díjat is dr. Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója vehette át.

A Növekedési Kötvényprogramhoz kapcsolódó díjakat az Alteo Nyrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. nyerte el.

A „Befektetői tudatosság terjesztéséért” járó díjat idén az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a BÉT edukációs leányvállalata, a Budapesti Institute of Banking közösen nyerte el.

A díjat György László, az ITM államtitkára és Fábián Gergely, a BIB vezérigazgatója vette át.

„Az év alaptőke-emelése” kategóriában az AutoWallis Nyrt. végzett az élen, az év legnagyobb árfolyam-emelkedését elérő Prémium kategóriás papírnak járó elismerést pedig a Masterplast Nyrt. kapta. A „Kibocsátói transzparencia mid-cap díj” idei győztese a Graphisoft Park Nyrt., az év Xtend piaci részvénykibocsátója pedig a Gloster Infokommunikációs Nyrt. lett.

Az év hazairészvény-kereskedési platformja a KBC Securities MobilBroker/WebBroker online kereskedési rendszere lett a beérkezett legtöbb érvényes szavazat alapján.

A több mint húsz éves múltra visszatekintő BÉT Legek rendezvény keretében idén is 22 kategóriában díjazta a tavalyi, rendkívüli gazdasági helyzetben is kimagasló teljesítményt nyújtó tőkepiaci szereplőket a Budapesti Értéktőzsde.

A díjak odaítélése a korábbi évekhez hasonlóan a Tőzsdei Tanácsadó Testület tagjaiból álló szakmai zsűri döntése alapján történt, míg az „Az év online hazairészvény-kereskedési platformja” díj győztese ismét a nyilvánosan zajló online szavazás eredményei alapján került kiválasztásra. A díjazottak teljes listája megtekinthető a BÉT honlapján.

(Borítókép: bet.hu)

További híreink