Kinevezték az agráregyetem rektorát

Hírek Figyelo.hu

Gyuricza Csabát nevezte ki a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektorának Áder János köztársasági elnök, mégpedig a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány és az Egyetem Szenátusának egyhangú javaslata alapján.

A 2021. május 1-től 2026. április 31-ig terjedő időtartamra szóló rektori kinevezés átadására szerdén a Sándor-palotában került sor, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Csányi Sándor, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke jelenlétében.

Gyuricza Csaba a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem 2021. február 1-jei alapítványi modellváltása óta rektori jogkörben eljáró

általános rektorhelyettesként látta el az intézményvezetői feladatokat.

Ezt megelőzően 2020. augusztus 1. és 2021. január 31. között mb. rektorként vezette a jogelőd Szent István Egyetemet, amely a gyöngyösi Károly Róbert Campus, a keszthelyi Georgikon Kar, a Kaposvári Egyetem és a volt Szent István Egyetem integrációjával jött létre.

Az integrált felsőoktatási intézményhez csatlakozott 2021. február 1-jén a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ is, melynek 2017-től 3 éven át volt főigazgatója a most kinevezett rektor. Az integrációt követően létrejött hazánk egyik legnagyobb egyeteme, 13 ezer hallgatóval és 3000 munkatárssal.

(Borítókép: Áder János köztársasági elnök (j) a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektorává nevezi ki Gyuricza Csaba egyetemi tanárt a Sándor-palotában 2021. május 26-án. (MTI/Bruzák Noémi)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink