Krekó Péter régóta nagy tehertétele a magyar nyilvánosságnak. Alacsony színvonalú elemzéseivel azonban sikerült betörnie a nyugati médiumok felületeire, melyek korlátlan felvevő piacot jelentenek a Magyarországot sarazó cikkek terén. Krekó pedig nem bonyolítja túl a dolgokat, pontosan azt mondja, amit a megrendelők hallani akarnak. Vessünk egy pillantást Krekó Péter Magyarországot lejárató tevékenyégére, hátha megértjük a motivációit is.

Pár kattintás Krekó Péter Twittercsatornáján és hamar kiderül: legalább 50 médianyilatkozatban, illetve tucatnyi konferencián savazza Magyarországot.

Kis tartalmi elemzés után látható, hogy Krekónak, mint a viccbeli Mórickának, mindenről ugyanaz a pár dolog jut az eszébe: diktatúra, orosz befolyás, álhírek, összeesküvés-elméletek.

Ezzel persze nem is lenne baj, ha mindezt a Bécsbe költöző Soros-egyetemen vagy a “Bitó-szalon” belterjes közegében tenné. Krekó azonban telekürtöli a világsajtót, és így áztatja Magyarországot. A világlapok a tízmillió magyarból fura mód mindig őt találják meg. Nézzük “munkásságának” néhány “gyöngyszemét”, amelyek látszólag külön-külön állnak, ám valahol a háttérben mégis összeérnek és leginkább olyan egyszerűek, mint a faék.

Krekó szerint – “egyedülálló módon” – Magyarországon a közszolgálati média is terjeszti az álhíreket, amit egy-két kiragadott példával támaszt alá. Krekó ebben azokat a liberálisokat követi, akik rögtön a zsűribe ülnek, és ők határozzák meg azt, hogy mi minősül álhírnek, és mi nem. Így könnyű! -mondhatnánk, ha nem ismernénk a nemrég elhunyt Udo Ulfkotte könyvét, amelyben az oknyomozó újságíró pontról pontra leírta, hogy minden média manipulál, ám legfőképpen a néhány oligarcha és konszern kezében lévő nyugati mainstream média.

A migrációs válság óta ez a nyugati média veszít hitelességéből, erősödik a második nyilvánosság, amit a hatalmát féltő mainstream elit pont az “álhírterjesztés” vádjával akar semlegesíteni. Másik ilyen eszköz a Soros György által is támogatott Correctiv portál, amelyhez a közösségi oldalak cenzúráját szervezték ki.

Az utóbbi időben Krekó Péter rákattant arra, hogy Magyarország, állítólagos oroszbarátsága miatt, “elszigetelődik” az unióban, új elemként pedig a NATO-ban is. Az új elem még fontos lesz!

Ez már a másik feketeöves propagandistának, a Simicska-árva indexes Panyi Szabolcsnak is sok, aki agitpropkájában kénytelen elismerni:

“A Trump-adminisztrációban azonban diplomáciai források szerint ezt máshogy látják: bár Ukrajna NATO-közeledésének blokkolása jól jön Moszkvának, de az elterjedt vélemény az, hogy nem ez vezeti a magyarokat.”

A Privátbankár fedezte fel azt az Anonymus-csoport által nyilvánosságra hozott titkos brit pszichológiai hadviselési akciót, amelynek – micsoda meglepetés – Krekó Péter, illetve Rácz András személyében magyar szereplője is van. Ráadásul mindketten a Political Capital nevű cégnél dolgoznak, és eddig nem cáfolták a híreket. Az akciót a brit külügyminisztérium és a NATO mellett a Facebook is pénzelte: úgy vennék fel Ukrajnát a NATO-ba, mint Romániát és Bulgáriát az EU-ba. Éretlenül.

Egyetértünk az NSA által korábban lehallgatott Angela Merkellel, aki szerint “barátok között nem szabad titkosszolgálati akciókat végrehajtani!”, és tudományos köntösbe csomagolt befolyásolási akciót sem – tesszük hozzá.

Ez a hidegháborús uszítás egyébként is kifutó modell, hiszen a U.S. State Departmentben, mint korábban az CIA-ban, Mike Pompeo amerikai külügyminiszter már rendet rakott. Kipaterolta a Soros-Clinton-McCain-féle soft politics híveit, így a szabad világ vezető hatalma már nem avatkozik barátai és szövetségesei belügyeibe.

És itt jön a képbe Soros György. Piaci hírek szerint a nagy spekulánsnak jelentős pénze ragadt Ukrajnában, ezért is sürgeti 2014-től kezdve az üzenőfüzetének számító New York Timesban és Guardianban, hogy az EU vállaljon pénzügyi garanciát a korrupt oligarchák fogságában vergődő Ukrajnáért.

Van, aki fegyvert akar az ukránoknak eladni, van, aki mindezt hitelezné. A számlát pedig rátolnák az európaiakra. Ukrajna NATO-csatlakozása mindezt megkönnyítené, ha nem lenne Magyarországnak nemzeti kormánya, amely kőkeményen kiáll a kárpátaljai magyarokért. Kijev azonban nem a józan magyar javaslatot (minden NATO-ország kisebbsége mentesüljön a soviniszta ukrán törvények hatálya alól), hanem a konfrontációt választja. Utóbbit segítik a Krekó által a 2019-es évre forgalomba hozott kommunikációs panelek.

Krekó Péter munkássága és Soros György “filantróp” törekvései a Soros-terv 2.0 mentén is találkoznak. A hazai Soros-hálózat feketeövesei még tavaly tavasszal – szintén egészen véletlenül – a Political Capital munkatársaival tartottak munkaértekezletet a New Pact for Europe-ról. Ezt a tervet decemberben az a 2010-ben és 2014-ben is látványosan megbukott Bajnai Gordon mutatta be, akit a Soros-hálózat (a parlamenti bohócellenzék tehetetlensége miatt) láthatóan politikailag újrahasznosítana.

Sajnos mindig is vannak olyan alakok, akik fordítva ülnek a lovon. Mint azok, akik 1944-ben vagy 1956-ban a rosszul értelmezett szövetségesi hűséget és saját ambícióikat a magyar nemzet érdeke elé helyezték. A budapesti polgári kormány a magyar emberek immáron harmadik kétharmados felhatalmazása birtokában sikeresen ötvözi a nemzeti érdeket a nyugati szövetségi rendszerekből eredő jogokkal és kötelezettségekkel. Ezt külföldi érdekeket kiszolgálva támadni minimum nemzetbiztonsági kockázat.

Borítófotó: MTI