Kínai nagyvállalatokkal egyeztetett a GFM államtitkára

Hírek

November 15-én, a Shencseni Kongresszusi és Kiállítási Központban megnyílt Kína technológiai kiállítása, a 25. China Hi-Tech Fair, amely Kína legnagyobb technológia tematikájú kiállítása. Az innovációs kiállításon több mint 40 ország, köztük Ausztrália, Ausztria, Belgium, Kanada, Finnország, Franciaország és Németország és Magyarország is bemutatja újításait.

A magyar pavilont Fábián Gergely ünnepélyes szalagátvágás keretében nyitotta meg, melyben többek között egy forradalmian új, mégis klasszikusan elegáns elektromos autó modell látható. Az esemény kísérőrendezvényeként tartott Magyar Fórum megnyitóbeszédében Fábián Gergely kiemelte, hogy Magyarország a kínai üzleti befektetések első számú célpontja KözépEurópában. A keleti nyitás sikerét mutatja, hogy 2023-ban a külföldi tőkebefektetés (FDI) már több mint egyharmada (34 százaléka) érkezik hazánkba keleti országokból, miközben ez 2010-ben 10 százalék alatt volt.

Hangsúlyozta:

Magyarország most építi ki a teljes elektromos autógyártáshoz kapcsolódó ökoszisztémát, amelyben a keleti és nyugati cégek közösen állítanak elő elektromos motorokat, high-tech akkumulátorokat, napelemeket, elektromos töltőket és teljes autókat is. A China Hi-Tech Fair szorosan követi az iparági trendeket, különös tekintettel az önvezető technológiákra és kereskedelmi alkalmazásaikra. Olyan ipari területekre koncentrál, mint a következő generációs informatikai technológia, környezetvédelem, új kijelzőtechnológiák és az okosvárosok.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink