Kína már most lopással vádolja az Egyesült Államokat

Hírek Figyelo.hu

Kína szerint Washington a nyomásgyakorlásával azt akarja elérni, hogy a kínai Bytedance anyacég eladja a TikTokot a Microsoft technológiai óriásvállalatnak, ezzel pedig az Egyesült Államok „ellopja a kínai technológiát”. A kommunista ország ezt nem fogadja el – írta meg a Reuters a China Dailyben megjelent cikk alapján. A VG.hu szemléje szerint Kínának nem maradt más választása, mint a „behódolás vagy a halálos küzdelem” folytatása.

Korábban Donald Trump amerikai elnök arról beszélt, hogy nem bánja, sőt, jóvá is hagyja, ha a Microsoft amerikai szoftvergyártó óriásvállalat felvásárolja a TikTok kínai videómegosztót. Trump azt is bejelentette, hogy ha szeptember 15-ig nem jön létre megállapodás a vásárlásról, akkor a TikTokot betiltja az Egyesült Államok területén.

A TikTok a kínai ByteDance vállalatcsoport tulajdonában van, amely a platform Kínában működő, cenzúrázott verzióját, a Douyint is üzemelteti. Csaknem egymilliárd felhasználója van szerte a világon.

(Borítókép: Biztonsági őrök akadályozzák a sajtósok munkáját a TikTok kínai videomegosztót tulajdonló ByteDance vállalat pekingi központja előtt 2020. augusztus 3-án. Sajtóhírek szerint a Microsoft amerikai szoftveróriás tárgyalásokat folytat a TikTok felvásárlásáról. Donald Trump amerikai elnök július 31-én közölte, hogy nemzetbiztonsági aggodalmak miatt betiltja a TikTokot az Egyesült Államokban. (MTI/EPA/Vu Hong)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink