Kijárási tilalmat vezetnek be Szlovákiában

Hírek Figyelo.hu
Hétfőtől már csak négy járás zöld besorolású Szlovákiában, négy járásban pedig ismét kijárási korlátozásokat vezetnek be.

Szlovákiában már négy járást is bordó színnel jelölnek, a járások nagy része narancssárga besorolásba tartozik — írja az Új Szó.

A bordó járásokban szigorításokat vezetnek be, amelyek az oltatlanokra is vonatkoznak:

a tavaly őszi és téli időszakhoz hasonlóan este 9 és reggel 5 között kijárási tilalom lép érvénybe.

A bordó járásokban ismét életbe lép az idősek vásárlási sávja, és a kültéri maszkviselés is kötelező lesz. Az éttermekbe csak oltottak járhatnak, és legfeljebb csak négyen ülhetnek egy asztalnál.

A zöld színnel jelölt járások (4):

Dunaszerdahelyi, Mezőlaborci, Bazini és a Poltári járás

A narancssárgával jelölt járások (44):

Besztercebánya, Pozsonyi (I.–V.), Csacai, Gyetvai, Alsókubini, Galántai, Galgóci, Homonnai, Illavai, Késmárki, Komáromi, Kiszucaújhelyi, Liptószentmiklósi, Losonci, Malackai, Nagymihályi, Miavai, Námmesztói, Nyitrai, Vágújhelyi, Érsekújvári, Simonyi, Vágbesztercei, Privigyei, Puhói, Rimaszombati, Vágsellyei, Szenci, Szobránci, Sztropkói, Nagytapolcsányi, Tőketerebesi, Nagyszombati, Stubnyafürdői, Turdossini, Varannói, Garamszentkereszti és az Aranyosmaróti járás

A pirossal jelölt járások (27):

Báni, Selmecbányai, Breznóbányai, Nagybiccsei, Gölnicbányai, Kassai (I.–IV.), Kassa-vidéki, Lévai, Lőcsei, Turócszentmártoni, Poprádi, Eperjesi, Nagyrőcei, Kisszebeni, Szenicei, Szinnai, Iglói, Ólublói, Felsővízközi, Trencséni, Nagykürtösi, Zsarnócai, Zsolnai és a Zólyomi járás

A bordóval jelölt járások (4):

Korponai, Rozsnyói, Szakolcai és a Bártfai járás

Ezer felett a hétvégi fertőzésszám

(Borítókép: Ferenc pápa óriásplakátja egy lakóépület homlokzatán Kassa Luník IX városrészében 2021. szeptember 13-án. A négynapos látogatáson Szlovákiában tartózkodó katolikus egyházfõ szeptember 14-én látogat el a város romák lakta lakótelepére. (MTI/EPA/Martin Divisek)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink