Kiemelkedő kamatbevételek az MBH Banknál

Hírek vg.hu
Dinamikusan növelte nettó kamatbevételét az MBH Bank az első fél évben, megelőzve az OTP Core-t is – írta a vg.hu

Hogyan áll az OTP Bank és az MBH Bank küzdelme a hazai porondon – vetődik fel a kérdés, miután csütörtökön az utóbbi is publikálta féléves eredményeit. Az OTP augusztus 10-én kijött gyorsjelentéséből az OTP Core-t érdemes alapul venni, hiszen a legnagyobb hazai bankcsoport nyereségének a 70 százaléka már külföldről érkezik, ezért a komplett adatsor torzítaná az összehasonlítást.

Ebből a vg.hu cikke szerint kitűnik, amíg az OTP Core nettó kamatbevétele éves bázison 15 százalékkal, 187 milliárd forintra csökkent, addig az MBH-hoz a fúziós folyamat okozta többletterhelés, valamint a volatilis makrogazdasági és piaci környezet dacára éves összevetésben 129 százalékkal több, azaz mintegy 599 milliárd forint kamatbevétel (nettó és korrigált) folyt be.

Jutalékágon csak szőrmentén lehet összevetni a számokat, mivel az OTP a nettó díjakból, jutalékokból származó bevételét adta meg, amely 9 százalékkal, 93,5 milliárd forint fölé emelkedett, míg az MBH Bank a nettó korrigált jutalékeredményét tüntette fel féléves táblázatában. Itt a tárgyidőszaki eredmény két százalékkal, 43 milliárd forintra gyarapodott.

Az OTP esetében azért mindenképpen megemlítendő, hogy tevékenysége egy teljes régiót lefed, ezért kevésbé kitett egy-egy ország gazdasági fordulatainak. A teljes cikk itt olvasható.

Borítókép: Kovács Attila/MTI

Ezek is érdekelhetnek

További híreink