Kiemelkedő eredményt ért el a Bosch Magyarországon

Hírek Figyelő
A kedvezőtlen globális gazdasági folyamatok, a továbbra is meglévő alapanyag-ellátási nehézségek és a megugró energiaköltségek ellenére is kimagasló eredményt ért el hazánkban a Bosch. A cégcsoport árbevétele 32 százalékkal nőtt az elmúlt évben.

Kiemelkedő eredményt ért el tavaly a Bosch Magyarországon, a cégcsoport árbevétele 32 százalékkal, 2255 milliárd forintra nőtt, miközben 155 milliárd forintot költött beruházásra, 112 milliárd forintot pedig kutatás-fejlesztésre fordított a vállalat. A Bosch csoport magyar piacon elért forgalma – a csoporton kívüli értékesítésből származó árbevétele – pedig 15 százalékkal 314 milliárd forintra emelkedett.

Nőtt a munkatársak száma is: a Bosch csoport 2022 végén több mint 18 300 munkavállalót foglalkoztatott hazánkban, 1300-zal többet, mint egy évvel korábban. Közülük több mint 3500-an dolgoznak a kutatás-fejlesztés területén, ezzel Magyarország ad helyet a Bosch negyedik legnagyobb K+F központjának a világon Németország, India és Kína után.

Szászi István, a Bosch csoport magyarországi és Adria-régióbeli vezetője jelezte: a Bosch a kedvezőtlen globális gazdasági folyamatok, a továbbra is meglévő alapanyag-ellátási nehézségek és a megugró energiaköltségek ellenére is kimagasló eredményt ért el hazánkban.

– A folyamatos innovációt tartjuk a jövő zálogának, ezért működésünk fókuszában a gyártástechnológia állandó fejlesztése és az irányadó innovációk kutatás-fejlesztése áll. Ebben egyedülálló szerepet tölt be a Bosch köré épült és egyre bővülő ökoszisztéma, amelyben az ipar és az akadémiai-egyetemi szféra szoros kölcsönhatásban dolgozik azon, hogy a jövő technológiái minél hamarabb beépüljenek mindennapjainkba. A tavalyi év eredményei azt mutatják, hogy jó úton járunk – mutatott rá Szászi István. Majd hozzátette: a gazdasági környezet az idei évben is számos kihívás elé állítja a cégcsoportot, a Bosch továbbra is a jövő technológiáira fókuszál.

A magyarországi Bosch csoport olyan, a jövőt formáló területekre fókuszál, mint az autonóm járművek, az elektromobilitás, az Ipar 4.0 és a mesterséges intelligencia. A vállalatcsoport a gyártáshoz és a fejlesztéshez kapcsolódva tavaly az egy évvel korábbinál 55 százalékkal többet, 155 milliárd forintot költött beruházásokra, hogy a jövőben is a legmodernebb eszközökkel és technológiákkal támogassa partnereit.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink