Kiderült, mikortól kell ismét fizetni a parkolásért

Hírek Figyelo.hu

A javuló járványhelyzet miatt várhatóan egy-két héten belül megszűnik az ingyenes parkolás a közterületeken, és visszaáll a korábbi rend, vagyis ismét fizetni kell a várakozásért – írta a Magyar Nemzet.

Először a koronavírus-járvány első hullámában, 2020 áprilisától szüntették meg a közterületi parkolási díjakat. Az akkori indoklás szerint a védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása, és mivel a zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem, vagy csak korlátozottan lehetséges, így bővíteni akarták annak a lehetőségét, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját.

A kedvezően alakuló adatok miatt 2020. július és november között megszűnt a veszélyhelyzet, és ezzel együtt az ingyenes közterületi parkolás lehetősége is, amelyet a járvány harmadik hulláma miatt, 2020 novemberétől ismét bevezettek, és ez azóta is tart.

A Világgazdaság információi szerint az ingyenes parkolás eltörlésére akkor kerül sor, amikor a beoltott emberek száma meghaladja az 5 millió főt.

 

Címlapkép: Havran Zoltán / Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetnek

További híreink