Kiderült, melyik ország ételei a legfinomabbak

Hírek origo
A világ konyháinak és ételeinek értékelésére szakosodott Taste Atlas közzétette az idei rangsorát – írja a Mandiner a Romania Insider cikke alapján. A román konyha a 29-ik a világ majdnem összes konyháját felvonultató listán, amivel olyan országokat előzött meg, mint Németország, Ausztria, Anglia, Oroszország vagy éppen Hollandia. Mutatjuk, hová került Magyarország!

Európából csak a lengyelek, a franciák és dél-európaiak konyhája előzi meg a magyart, vagyis ROMÁNIA ELŐTT, A 21. HELYEN VAGYUNK EZEN A LISTÁN.

Forrás: Origo

Az első hely az olaszoké, a második a japánoké, de az élen állnak a görögök és a portugálok is. Az első tízbe Európából rajtuk kívül még a spanyol és a francia gasztronómia jutott be, az első húszba pedig a török, a lengyel, a horvát és a szerb.

395 205 (EBBŐL 271 819 ÉRVÉNYES) ÉTELÉRTÉKELÉST RÖGZÍTETTEK A KÉSZÍTŐK, ÉS MINDEN EGYES KONYHA ESETÉBEN KIVONTÁK A LEGJOBB ÖTVENET.

Ezen kívül készült egy külön lista az egyes fogásoknak. Ezen az első a brazil Picanha (marhahússzelet), a második a malajziai kenyér, a Roti Canai, a harmadik pedig a thaiföldi Phat Kaphrao lett.

Forrás: Origo

A cikk itt olvasható origo.hu

Címlapfotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink