Ki marad a Jobbik-frakcióban?

Hírek
  Ki marad és ki távozhat még? Lassan elfogy a Jobbik-frakció.

„Posztkommunistákkal történő bármilyen közösségvállalás ellentétes neveltetésemmel és személyes meggyőződésemmel” – ezzel indokolta Hegedűs Lórántné, hogy kilépett a Jobbik frakciójából.

Különös, hogy egy aktív képviselőnek ilyen lassú reakcióideje. Belülről, a frakcióból, a pártból vajon nem volt egyértelmű, hogy mi is történik a egykori radikálisoknál?

Egy jó ideje már, hogy a jobbikosok mindenféle tüntetésen együtt vonulgatnak a posztkommunistákkal és csatolt részeikkel, az MSZP-s, DK-s, sőt még a szivárványos melegközösséges zászlók mellett is ott virítanak a Jobbik lobogói. Emellett a Jobbik képviselői – közöttük Hegedűsné asszisztálásával – tevékenyen részt vettek a tavaly decemberi parlamenti botrányokozásban, és a posztkommunistákkal együtt törtek be az MTVA épületébe.

Hegedűs Lórántné azt sem vett észre, hogy tavaly például Heller Ágnes is a Jobbik támogatására buzdította a szavazókat?

Őszintén, milyen hitelességű jobboldali, radikális képviselő az olyan, aki csak most döbbent rá a valóságra?

Igaz, még mindig jobb később, mint soha.

Szép lassan elfogy a Jobbik frakciója. Van egy fogadásunk: biztosan nem Hegedűs Lórántné az utolsó távozó a Jobbikból.

Csak az a kérdés, ki kapcsolja majd le a villanyt a Jobbikban.

Borítófotó: Okostelefon kijelzőjén látszik, amint Szilágyi György, a Jobbik szóvivője, parlamenti frakcióvezető-helyettes sajtótájékoztatót tart a párt rendkívüli kongresszusa után az Országgyűlés Irodaházában 2019. február 23-án. (MTI/Mohai Balázs)