Kezdődik a 800.000 akkumulátor-szakember európai képzése

Hírek
Megállapodást kötött a ManpowerGroup és az EIT InnoEnergy Skills Institute, hogy együttes erővel 2025 végéig 800.000 dolgozót képeznek ki, hogy megfelelő mennyiségű munkaerő álljon rendelkezésre az EU-ban az akkumulátoripari beruházások minden területén. Ez ugyanakkor csak az egyik része a két szervezet közötti együttműködésnek – közölte a ManpowerGroup.

A ManpowerGroup és az InnoEnergy Skills Institute kooperációjának keretében 70 keresett munkakörben, mások mellett akkumulátor-technikusok, elektromos járműtöltő karbantartók, termelési mérnökök számára biztosítanak hamarosan gyorsított virtuális és személyes képzéseket.

Ez a partnerség egyszerre befektetés az emberekbe és a fenntartható jövőbe. Köszönhetően annak, hogy olyan egyéni karrierek valósulhatnak majd meg, amely mindannyiunk számára előnyökkel jár. Az EIT InnoEnergyvel való együttműködés révén tehetséges szakembereket fogunk biztosítani az nulla kibocsátásra átálló, szén-dioxidmentes Európa megteremtéséhez

– mondta Riccardo Barberis, a ManpowerGroup észak-európai regionális elnöke, akihez kapcsolódva Oana Penu, az EIT InnoEnergy Skills Institute vezetője kifejtette:

fel kell gyorsítani a sok százezer munkavállaló átképzését, hogy az európai fenntarthatósági célok támogatásához szükséges készségeket minél előbb, minél többen elsajátíthassák.

Az EIT InnoEnergy Skills Institute rugalmas, több mint tíz nyelven elérhető képzései online kurzusokat, valamint virtuális, illetve személyes laboratóriumi órák kombinációját foglalják magukban. Alkalmasak arra, hogy azok, akik pályamódosításra készülnek átképezzék magukat és rátermettségüket tanúsíthassák a zöld munkakörökben. A pályakezdőknek pedig lehetőséget nyújt arra, hogy az induláshoz szükséges képességeket, készségeket megszerezzék a zöld energiával kapcsolatos területeken.

Címlapkép: ManpowerGroup

Ezek is érdekelhetnek

További anyagaink